Картата на Европа отново става оранжева, тъй като големи части

...
Картата на Европа отново става оранжева, тъй като големи части
Коментари Харесай

Завръщане на Covid Европа, държави влизат в оранжева и червена зона

Картата на Европа още веднъж става оранжева , защото огромни елементи от Гърция, Франция, Хърватия и Дания към този момент не са зелени при последната актуализация на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC), оповестява " Брюселс таймс ".

Според последната актуализация съвсем цяла Гърция и Дания, средиземноморските крайбрежия на Хърватия и Франция и френската столица Париж още веднъж са станали оранжеви на картата ECDC, което значи, че рискът от зараза в този момент се смята за " сдържан " от Белгийски управляващи.

В Гърция това касае Южно Егейско море, Западна Македония, Епир, Тесалия, Йонийските острови, Западна Гърция и Пелопонес. Регионът Атика и остров Крит даже се прибавят към районите с червен цвят , което демонстрира " висок " риск от зараза, от сряда, 21 юли.

Във Франция департаментите на Гваделупа, Ил дьо Франс, Лангедок-Русийон, Миди-Пиренеи и Прованс-Алпи-Лазурен бряг за пръв път отдавна стават оранжеви.

Хърватската зона на Адриатическа Хърватия, която е съвсем целият крайбрежен район, също е още веднъж оранжева .

Освен това, защото испанските райони Галисия, Кастилия-Ла Манча и Мелила са станали червени, цяла Испания към този момент е алена зона за туристи от Белгия .

Португалските острови Азорски острови в този момент също стават червени, дружно с цяла континентална Португалия , оставяйки единствено остров Мадейра като оранжева зона.

Малта и Андора в сряда ще станат изцяло червени , откакто Холандия и Люксембург към този момент са оцветени в алено от събота.

Всички пасажери, които желаят да влязат в Белгия след най-малко 48 часа в чужбина, би трябвало да попълнят формуляра за локация на пасажери (PLF), без значение от цветовия код на зоната, от която се връщат. От 1 юли цветовите кодове към този момент нямат значение за хората, които са изцяло имунизирани или неотдавна са се възстановили от зараза с Covid-19, защото не би трябвало да се изследват или карантинят при завръщането си в Белгия, съгласно белгийските управляващи.

Единственото изключение от това предписание се отнася до изцяло имунизирани пасажери, които се връщат от регион, считан от Белгия за " страна с доста висок риск ", само че понастоящем няма страни от Европейски Съюз в този лист.

Тези, които се връщат от алена зона, без да са изцяло имунизирани или имат документ за възобновяване, би трябвало да се изследват дневно 1 или 2, откакто се приберат и слагат под карантина, до момента в който получат негативен резултат от теста.
 В Европейски Съюз се чака внезапно повишаване на инфектираните с COVID-19
В Европейски Съюз се чака внезапно повишаване на инфектираните с COVID-19

Заради разпространяването на разновидността Делта

Европейският център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) чака да види 420 случая на 100 000 души за седмицата, завършваща на 1 август , написа " Дойче веле ".

Агенцията, която обгръща Европейския съюз, както и Норвегия и Исландия и Лихтенщайн, чака цифрата да нарасне до над 620 нови случая на 100 000 население за седмицата, завършваща на 8 август .

" Настоящото продължаващо утежняване на епидемиологичната обстановка в доста страни се чака да продължи , поради бързото повишаване на разновидността Делта ", се споделя в отчета на ECDC.

Очаква се броят на хоспитализациите и смъртните случаи да се усили с доста по-бавни темпове , сподели ECDC, изключително с помощта на акцията за имунизация .

Очаква се броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, да надвиши прага 10 на милион, спрямо 6.8 предходната седмица.

ECDC предвижда увеличение на случаите в 20 страни с повишаване на смъртните случаи в девет от тях . Това са Кипър, Гърция, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словения и Испания.

По-младите хора са измежду последните, на които се оферират имунизации, защото те са изложени на по-малък риск от гибел или съществено заболяване, в сравнение с възрастните хора.

Базираната в Стокхолм организация предишния месец предизвести, че разновидността Делта наподобява е отговорен за 90% от новите случаи до края на август .

В резултат на това ECDC съобщи, че е от значително значение Европа да форсира акциите за имунизация , тъй че да запълни допустимо най-бързо пропуските в имунитета.
 Covid вид Делта - заразява 225% по-бързо и с 1000 пъти повече копия на вируса в дихателните пътища
Covid вид Делта - заразява 225% по-бързо и с 1000 пъти повече копия на вируса в дихателните пътища

В Съединени американски щати: Ваксинацията понижава риска от гибел, 99% от смъртните случаи са при неваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР