Каролина Плишкова имаше крайно незадоволително начало на 2023-та година, след

...
Каролина Плишкова имаше крайно незадоволително начало на 2023-та година, след
Коментари Харесай

След само 55 минути на корта: Плишкова разгроми световната №22 за място в 1/4-финалите!

Каролина Плишкова имаше извънредно незадоволително начало на 2023-та година, откакто позволи провали още на старта в двете подготвителни съревнования в Аделаида, с което упованията към присъединяване ѝ на Аустрелиън Оупън бяха свързани с следващото отчаяние. Бившата номер едно обаче изцяло оборва своите критици с представянето си в Мелбърн и през днешния ден реализира нова безапелационна победа, надделявайки над Шуай Жанг за единствено 56 минути на корта - 6:0 6:4. Чехкинята, която все още своебразно връща лентата обратно към дните си на върха в тениса, се класира за четвъртфиналната фаза, където ѝ следва да се изправи против една всред Каролин Гарсия и Магда Линет.

Дебютните минути в дуела бяха повече от впечатляващи от страна на Плишкова, която имаше свръхзвуков старт на мача, откакто ни правеше очевидци на класата в завършващите си удари при всеки собствен контакт с топката. Чехкинята в същото време с това сервираше безупречно и откакто заби шест аса, съпроводени от цели 15 уинъра, не остави никакви шансове на международната номер 22 да се опълчи и ѝ " върза геврек " в откриващия сет.

Със старта на втората част пристигна и подобрението в играта на китайката, която очевидно се беше отърсила от първичния потрес и като се изключи че се разписа в резултата, то тя стартира да дирижира протичащото се при размените от дъното на корта и не след се поздрави с пробив задатък за 4:2. В този миг обаче отговорът на някогашната първа ракета на света беше повече от сладкодумен, откакто тя влезе в смъртоносен темп и завоюва 16 от идващите 18 точки, което обърнато в геймове означаваше четири следващи на сметката на фаворитката и надлежно крайният триумф беше за нея.

Back in familiar territory
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР