Каролин Гарсия изживява една от най-прекрасните седмици в своята тенис

...
Каролин Гарсия изживява една от най-прекрасните седмици в своята тенис
Коментари Харесай

Да победиш 2 шампионки от Шлема в рамките на 24 часа: Гарсия направи нов подвиг и изхвърли Гоф

Каролин Гарсия изживява една от най-прекрасните седмици в своята тенис кариера. Бившата шампионка от WTA финалите се намираше в сложен интервал през последната една година и изглеждаше, че е напът да загуби мястото си в топ 30, само че всичко се промени с началото на конкуренцията в Маями и успеха над нашата първа ракета - Виктория Томова. Този триумф даде началото на един желан рейд за французойката, която се класира за 1/4-финалната фаза на шампионата за пръв път в своята кариера и то след победи над две шампионки от Големия шлем в границите на 24 часа.

Вчера тогавашната номер четири в профил Наоми Осака, а тази нощ разочарава домакините, елиминирайки настоящата носителка на трофея от US Open - Коко Гоф. Така пред Гарсия се открива отличен късмет да влезе във финалната четворка на надпреварата, защото в идващия кръг ще премери сили с непоставената Даниел Колинс, която се намира  доста надалеч от най-хубавата си форма.

Мачът започва блестящо за по-нискоранкираната състезателка, която експоатираше ловко по-слабата страна на Гоф и непрестанно търсеше нейния форхенд. 20-годишната тенисистка пък несъмнено не усещаше топката оптимално добре и пресилваше с доста своите удари, като разумно Гарсия се откъсно напред с 3:0 гейма и резервира задатъка си до края на откриващия сет.

Гоф обаче нямаше никакво желание да се предава и влезе в серия от пет поредно извоювани гейма, като даже умерено можеше да " върже геврек " на своята съперничка, само че международната номер 27 отрази сетбол и се разписа в резултата. Това единствено отсрочи неизбежното, тъй като американката завоюва идващото си подаване на нула и вкара мача в решителна част, където привидно възможностите изглеждаха на нейна страна.

Противно на логиката, то имахме повтаряне на сюжета от първия сет и французойката взе задатък от 3:0, а най-после узакони своята победа с реализирането на още един пробив и справедливо отстрани локалната звезда от борбата за купата.

Former top 5 Caroline Garcia beats a second Grand Slam champ in 24 hours, this time #3 Coco Gauff 6-3, 1-6, 6-2 to reach the QFs in Miami for the first time.

Actually her first singles QFs in any of the Sunshine double events.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР