Карнавалът в Нотинг Хил в Лондон беше помрачен от убийство

...
Карнавалът в Нотинг Хил в Лондон беше помрачен от убийство
Коментари Харесай

Кървави сцени на фестивала Нотинг Хил в Лондон, има жертва и над 40 нападения

Карнавалът в Нотинг Хил в Лондон беше засенчен от ликвидиране и стотици арести, заяви полицията във вторник, след завръщанате на световноизвестното улично празненство за първи път от 2019 година насам. 21-годишен мъж умря, откакто беше намушкан с нож, а полицията заяви, че е въвела изключителни пълномощия за прекъсване и претършуване в региона заради " редица произшествия с принуждение и съществени намушквания с нож ", което е последният от поредицата произшествия с ножове в столицата.

" Около 20:00 ч. (1900 GMT) в понеделник, 29 август, служители на реда са получили информация за намушкване с нож в Ладброук Гроув ", се споделя в изказване на лондонската полиция.  " Служителите оказаха незабавна първа помощ на потърпевшия - 21-годишен мъж.  " Той е откаран в болница в Западен Лондон, където макар напъните на медицинския личен състав е разгласен за мъртъв. "

Според формалните данни през годината до март 2022 година лондонската полиция е записала 11 122 закононарушения с нож, което е с 9,8% повече спрямо предходната година. По време на карнавала служителите на реда са направили 209 ареста, от които 46 за нахлуване, 33 за владеене на нападателно оръжие и осем полови похищения, оповестиха от силите на реда. Алисън Хейдари, пълководец на локалната полиция, съобщи, че " атмосферата през последните два дни е била значително позитивна ", само че че в понеделник вечерта " станахме очевидци на редица произшествия на принуждение ".

Карнавалът в Нотинг Хил - един от най-големите улични фестивали в света - беше анулиран през 2020 и 2021 година поради пандемията от ковид. Тридневният празник на британско-карибската просвета води началото си от 50-те години на предишния век след първата вълна от идващи от някогашните английски колонии след Втората международна война. Пернати танцьори, стоманени оркестри и разтърсващи звукови системи вземат участие в оживения празник, който се организира през уикенда на празничния август. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР