Карнавалът на Кронталер: Наследството на Уестууд намира своя невероятен наследник в Париж

...
На седмицата на модата в Париж Андреас Кронталер подмлади наследството
Коментари Харесай

На седмицата на модата в Париж Андреас Кронталер подмлади наследството на Вивиен Уестууд, преплитайки го с уникалния си стил

ByTHOMAS ADAMSON AP моден автор, 30 септември 2023 г., 12:17 ч.

ПАРИЖ -- Един следобед на звезда, изненада и стил отекна в сърцето на Седмицата на модата в Париж в събота. Докато Андреас Кронталер за Vivienne Westwood се разгръщаше, стана ясно: дивото сърце на модата е живо и бие по-силно от всякога.

Ето някои акценти от ревютата пролет-лято 2024 г. .

ОТ ПАНТОМИМАТА ДО ПЪНК: РАЗГРИВА СЕ СПЕКТАКЪЛ

Пантомимни пончота, племенни копринени шапки и разтопени кексови шапки? Само Kronthaler можеше да смеси толкова различни елементи с такъв усет. Ексцентрикът зад това шоу не е непознат в светлината на прожекторите и е ясно, че той издълбава своята ниша в наследството на Уестууд.

Със знаменитости като Памела Андерсън и Кристина Хендрикс в на първия ред и безпогрешните аплодисменти от Place Vendome, метеоритният възход на марката през последните години беше очевиден. Вътре, изградено очакване, подсилено от блестящи ударни инструменти.

Ровейки се в историята на Kronthaler с Westwood, човек може да проследи неговия растеж. Въпреки че е вдъхновен от пънк корените на Уестууд, той не се страхува да въведе свой собствен отличителен вкус. Този сезон затвърди тази трансформация.

Превключващата маска, дръзка версия на традиционните религиозни воали и златна туника, която можеше да бъде част от костюма за магическия Шекспир герой Ариел, демонстрира своята комбинация от хумор и моден финес. Но не всичко беше странност. Средновековно изглеждащо сиво сако, което се отличава с остро изваяни ревери, стегната талия, изящни ръкави и сложни детайли на шевовете, подчертава майсторството на Kronthaler в изработката на елегантност. Почитта на Кронталер към Уестууд беше трогателна: „Тя наистина пътуваше в ума си. Дължа й толкова много.”

Това не беше просто поредното модно шоу; това беше декларация за марка, която се развива, но почита корените си.

ПАМЕЛА АНДЕРСЪН ШАМПИОНКИ ЗА ЕКОЛОГИЧНИ КАУЗИ В ШОУТО НА VIVIENNE WESTWOOD

При Вивиен Уестууд, бивша звезда от Baywatch Самата Памела Андерсън, ревностен екологичен активист, сложи ефектна шапка на Уестууд и разпалено разказа за възхищението си от ангажимента на покойния моден дизайнер към екологичните каузи. Андерсън приветства Уестууд като „климатичен революционер“, изразявайки дълбокото си уважение към проактивната позиция на дизайнера по отношение на изменението на климата.

Андерсън отбеляза как Уестууд е изпреварила времето си в признаването на неотложността на изменението на климата и как тя често се сблъсква с разочарование, когато се опитва да предаде своето послание. „Тя винаги се опитваше да изложи гледната си точка“, каза Андерсън в интервю за Асошиейтед прес, като отбеляза, че мнозина вече осъзнават, че Уестууд е била права през цялото време.

CARVEN'S LEGACY REBORN: СЛИВКА НА МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ

Докато есенното слънце разкриваше свежите дизайни на Carven в събота сутринта, не ставаше дума само за най-новата колекция, а за почит към историческото 78-годишно пътуване.

Заемайки централно място, новият дизайнер Луиз Тротър представи колекцията, майсторски вплитайки емблематични елементи от наследството на марката с естетика, насочена към бъдещето. От създаването си през 1945 г. от пионерката Мари-Луиз Карвен, къщата беше приветствана заради своя лукс, съчетан с достъпността, носейки висшата мода на улицата. Революционният аромат на Carven “Ma Griffe” и дребните размери за френски жени допълнително затвърдиха статута му на икона в аналите на модата.

Бързо напред към днешната писта: около 40 педантично изработените силуети излъчваха едновременно благоговение и подмладяване. Елегантни панталони с висока талия, стегнати блузи и елегантни рокли с А-силует напомнят на дългогодишните фенове за склонността на Carven да подчертава талията и бедрата. Новото докосване дойде чрез модерните едноцветни костюми, ефирните многослойни поли и пастелните тренчове. Особено впечатляваща визия съчетава драпирана сатенена блуза със структурирана кожена пола, олицетворяваща сливането на трайната елегантност на марката и съвременната ярост.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР