Кармона изстрелва Испания във финала на Световното първенство за жени с победа с 2-1 над Швеция

...
Олга Кармона удари със закъснение, за да издигне Испания до
Коментари Харесай

Олга Кармона удари със закъснение, за да издигне Испания до вълнуваща победа с 2-1 над Швеция и изпрати иберийците в първия турнир за жени Финал на Световната купа.

Ударът на Кармона в 90-ата минута от далечна дистанция отби гредата и влезе във вратата две минути след като Ребека Блумквист изравни мача за Швеция пред заливаща се публика от 43 217 на Идън Парк във вторник.

Салма Паралуело, четвъртфиналният герой срещу Холандия, изведе Испания поведе с първия гол в 81-та минута, вдъхвайки живот на това, което беше бавно изгаряща, хитра афера.

По-малко от година след бунт на играчи, който разцепи отбора, Ла Роха ще има шанса да вдигне трофея в неделя, когато се изправи срещу съдомакини Австралия или Англия на финала.

Загубеният от втория полуфинал в сряда ще се изправи срещу Швеция в мача за третото място в събота.

Швеция се отказа след ново поражение на предпоследното препятствие, след като стигна до полуфиналите във Франция преди четири години, а също и до последните четири на миналогодишното Европейско първенство.


В мач между иберийски нападателен нюх и шведска защитна устойчивост във вторник, Испания беше по-оживената страна в началото, но нямаше какво да покаже за притежанието и силата си.

Крайният защитник Кармона простреля вратата с нисък удар от далечна дистанция в 14-ата минута, а динамото в полузащитата Айтана Бонмати нанесе див удар до същата дясна греда от границата на зоната.

Швеция обаче почти не се поколеба в отбрана и завърши полувъзхода с типичен залп от натиск на стандартните играчи.

Няколко минути след почивката, Испания беше уплашена, когато Натали Бьорн хвърли топката с гърди и центрира към непокрита Фридолина Ролфо в зоната. Но волето на шведското крило беше добре покрито от вратаря Ката Кол.

Швеция поддържаше жегата и Хорхе Вилда отиде на резервната си скамейка рано, заменяйки Алексия Путелас с Паралуело, който бе отбелязал победния гол срещу холандците на четвъртфинала.

Паралуело почти помогна да се преодолее безизходицата в 70-ата минута, когато тя запази топката жива с намален пас към Алба Редондо отблизо.

Свлечена на тревата, Редондо завъртя крак, но успя да насочи удара си само към страничната мрежа.

Единадесет минути по-късно Паралуело се нахвърли отново след лошо изчистване, като заби топката в десния ъгъл, за да изпрати испанските фенове в делириум.

Изглеждаше всичко за Швеция, докато редовното време намаля, но Лина Хуртиг се насочи към непокрития Блумквист, който вкара топката.

Но Кармона наруши безизходицата в късен обрат, нейният свиреп удар беше хвърлен в долната част на гредата от вратаря Зецира Мусович, преди да отскочи надолу над линията, гарантирайки, че Испания създава повече история на пробивното си Световно първенство.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР