Кармен-сюита и Болеро ще играе балетната трупа на Софийската опера

...
Кармен-сюита и Болеро ще играе балетната трупа на Софийската опера
Коментари Харесай

Музи на водата продължава с балетни спектакли

" Кармен-сюита " и " Болеро " ще играе балетната натрупа на Софийската опера и балет на 19 август от 20 ч. на сцената на езерото Панчарево. Балетът " Кармен-сюита " е основан особено за видната  съветска балерина Мая Плисецка, хореограф и режисьор е Алберто Алонсо. За Алберто Алонсо Мая Плисецка е същинско олицетворение на Кармен и въплъщава бунтарството и непримиримостта. За нея това е ролята на живота й и знак на свободната персона. Публиката ще види и два дебюта в балетния театър. За първи път в ролята на Ескамилио ще влезе Фредерико Пинто, а в облика на Цунига - Георги Банчев.
" Болеро " е равномерен музикален роман на композитора Морис Равел, със специфичен прочит за Софийската опера от италианския хореограф Фреди Франдзути. Възприемащ противоепидемичното време като ентусиазъм, хореографът вплита непредвидена креативна и новаторска идея. В целия театър балетните актьори не се допират нито за момент, провокирайки възхищението и интереса на феновете.
Балетната натрупа на първия ни оперен спектакъл ще показа на 18 и 20 август от 20 ч. спектакъла " Сън в лятна нощ " от Феликс Менделсон. Сред прохладата на езерото Панчарево феновете ще се пренесат във вълшебния свят от страниците на известната Шекспирова пиеса. Хореографията на Анна Донева е построена върху основаната от Менделсон музика към пиесата " Сън в лятна нощ " и върху Симфония 4 от Италианския цикъл на композитора. Динамичен и занимателен, със своята разноцветност и лекост " Сън в лятна нощ " е подобаващ за необятен кръг аудитория, даже за детска публика, показват от операта. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР