Карлсберг“ (Carlsberg) e прекъснала всички връзки с руския си бизнес

...
Карлсберг“ (Carlsberg) e прекъснала всички връзки с руския си бизнес
Коментари Харесай

Карлсберг“ пропищя: Русия ни открадна бизнеса

„ Карлсберг “ (Carlsberg) e прекъснала всички връзки с съветския си бизнес и отхвърля да подписа договорка с съветското държавно управление, която да направи по този начин, че изземането на активите ѝ в Русия да наподобява законно, разгласи новият основен изпълнителен шеф на компанията Якоб Оруп-Андерсен, представен от Ройтерс.

Датската група се пробва още от предходната година да продаде съветското си поделение „ Балтика “ и да се изтегли от страната, както направиха множеството западни компании след началото на съветската инвазия в Украйна.

Но откакто през юни „ Карлсберг “ разгласи, че е намерила покупател за бизнеса си, съветският президент Владимир Путин разпореди краткотрайното изземане на каузи на „ Карлсберг “ в „ Балтика “.

„ Фактът, че те откраднаха бизнеса ни, не може да бъде непризнат и ние няма да създадем по този начин, че това да наподобява законно “,

съобщи Оруп-Андерсен, който зае поста на основен изпълнителен шеф през септември.

„ Карсберг “ разполага с осем пивоварни и 8400 чиновници в Русия и поради „ Балтика “ изтри 9,9 милиарда крони (1,41 милиарда долара) от активите си.

Оруп-Андерсен уточни, че заради неналичието на връзка с локалните мениджъри на „ Балтика “ и с съветското държавно управление от юли до момента, „ Карлсберг “ не е в положение да откри решение на обстановката.

„ Няма да изпълним каквато и да е трансакция с съветското държавно управление, която да направи по този начин, че изземането на нашия бизнес да наподобява законно “, сподели Оруп-Андерсен пред публицисти след оповестяването на резултатите на „ Карлсберг “ за третото тримесечие.

Компанията регистрира мощни продажби за интервала, макар спад на размерите в избрани райони. Приходите доближават 20,3 милиарда крони (2,89 милиарда долара), което е над упованията на анализаторите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР