Карловското село Кърнаре е окупирано от полиция на районно управление

...
Карловското село Кърнаре е окупирано от полиция на районно управление
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ: Кърнаре окупирано от ченгета! Ромите бягат от страх

Карловското село Кърнаре е окупирано от полиция на районно ръководство Карлово и спецсилите в Пловдив. На място са шефът на регионалната дирекция старши комисар Атанас Илков, както и шефът СПС Виктор Празов.

Входовете и изходите на селото са блокирани, защото там са ситуирани специфични сили. В махалата е пусто.

Местни хора оповестиха пред БЛИЦ, че безусловно всички роми са се изнесли по прилежащите села от боязън да не бъдат нападнати. Започнаха да прииждат рокери.

Пред БЛИЦ ръководителят на инициативния комитет Атанас Николов заяви, че са поискали позволение шествието с протестиращите да стигне до ромската махала, само че не са им разрешили.


Вече стартират да се насъбират хора в Кърнаре, където всеки миг се чака да стартира всеобщ митинг.

БЛИЦ напомня, че хората са недоволни и стачкуват от седмици поради тримата цигани-братя, които изпотрошиха заведение в Кърнаре, защото отказали да ги обслужат. В същото време в погромената механа са чествали абитуриентски бал и е имало табела, че заведението не работи.


Както първо БЛИЦ заяви, след погрома излязоха нескрито чудовищни гаври, които ромите вършат с локалните хора. В особено писмо от инициативния комитет до премиера и всички вероятни институции протестиращите упорстват да се реши казусът им, защото ромите ги замеряли с камъни, гонели децата от игрището, пикаели в чашите за кафе и правили всевъзможни други извращения. Хората упорстват да се вземат ограничения, с цел да живеят умерено и да не ги е боязън вечер да излизат по улиците. Почти всеки ром е с оръжие, споделят те и треперят за живота си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Снимки: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ












ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР