Карловският районен съд днес гледа постоянната мярка за неотклонение на

...
Карловският районен съд днес гледа постоянната мярка за неотклонение на
Коментари Харесай

Задържаният за палежа на кола на журналист отрича всякаква вина

Карловският областен съд през днешния ден гледа непрекъснатата мярка за неотклонение на Пламен Димитров. 37-годишният мъж беше арестуван на 5 октомври като обвинен за палежа на карловската журналистка Зорница Акманова. Впоследствие обаче прокуратурата му повдигна само обвиняване за машинация на клиент, чийто автомобил е бил ремонтиран от Димитров.

Пред съда Пламен Димитров изрично съобщи, че не се усеща отговорен и изиска да бъде освободен от ареста. На влизане в залата Димитров резервира безмълвие и не отговори на журналистическите въпроси. Пред bTV юристът на подсъдимия уточни, че по повдигнатото обвиняване оптимално вероятната присъда е санкция и по тази причина не е обикновено клиентът му да е в ареста.

Съдът изрично забрани Пламен Димитров да бъде сниман в правосъдната зала.

Автомобилът на журналистката Зорница Акманова беше изпепелен на 5 октомври рано сутринта пред дома й. Пламен Димитров беше незабавно арестуван от проверяващите, само че на всички разпити изрично е отрекъл да има връзка с палежа.

Карловската журналистка е създател на поредност от репортажи, в които клиенти на Димитров се жалват, че ги е измамил при ремонта на транспортните им средства. Заради журналистическото следствие преди дни незаконният автосервиз на Димитров е бил наложително затворен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР