Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на PSA © Arnd Wiegmann

...
Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на PSA © Arnd Wiegmann
Коментари Харесай

Собственикът на Peugeot започва производство на ванове в Русия

Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на PSA

© Arnd Wiegmann Още по тематиката
Uber купува 24 хиляди автомобила от Volvo, които ще направи самостоятелни

Конкуренцията с производителя на безпилотни коли Waymo се усилва
21 ное 2017
Volkswagen и Mercedes са най-търсените коли втора употреба в България

Най-голяма част от колите са във възрастовата група над 20 години
13 ное 2017
Opel залага на хибриди и електрически коли

До 2024 година компанията би трябвало да има електроверсии на всичките си модели
11 ное 2017 Компанията възнамерява да доставя половината от нужните при производството на ванове елементи от локални компании. Френската PSA Group, притежател нa автомобилните марки Peugeot и Citroen, ще стартира произвеждане на ванове в Русия, с цел да отговори на възходящото търсене на товарни коли в района, оповестява Financial Times.

Предприятието на компанията в Калуга, на към 160 километра южно от Москва, ще стартира производството на моделите Peugeot Expert и Citroen Jumpy, базовите модели на леки търговски транспортни средства, които съставляват огромна част от продажбата на ванове от PSA. Производствената линия в Калуга ще влезе в деяние през първото тримесечие на 2018 година, декларират от френската компания.

Оживлението в бранша

Френската PSA е първият от огромните автомобилни производители, който ще усили производството си на ванове след интервала на застой, присъщ за сегмента в последните няколко години. Търсенето на нови коли в Русия понижава на половина от 2012 до 2016 година, а производството в страната се намали с 43% за същия интервал - отклонения, дължащи се на спада в цената на петрола през последните години и глобите, наложени на страната от Съединени американски щати и Европейския съюз поради анексията на Кримския полуостров. Сега обаче съветският пазар на коли последователно се съживява, а продажбите в страната за първото полугодие са нарастнали с 12.4% на годишна база.
Търсенето на лекотоварни коли се ускорява даже още по-бързо заради развиващия се дребен и междинен бизнес в страната, а PSA е една от първите компании, които възнамеряват да уловят това раздвижване.

" Пазарът нараства с 10% в Русия, а нашите продажби нарастват с 20% сумарно и с към 40% при лекотоварните транспортни средства ", изяснява Кристоф Бергеранд, началник на PSA за район Евразия. " Разширяването на продуктовата ни гама е от основно значение за възобновяване на марките Peugeot и Citroеn на съветския пазар ", прибавя той. Компанията ще се стреми да стартира сглобяването на още няколко модела приблизително огромни ванове, както и няколко пътнически модела, измежду кито Citroën Space Tourер и Peugeot Traveler, в околните месеци, разяснява Бергеранд.

Целите

Лекотоварните коли сформират към 7% от общите продажби на коли в Русия, което е доста по-малко от 11-те % в Западна Европа, а наклонността е тази разлика все по-значително да понижава, изяснява Бергеранд. Целта пред PSA е да задоволява към 60% от търсенето на коли в европейската част на Русия. " Ако нямате индустриални уреди в Русия, нямате късмет на локалния пазар ", разяснява мениджърът пред Financial Times.

Компанията възнамерява да доставя половината от нужните при производството на ванове елементи от локални компании, което е доста над 35-те %, които се следят при производството на леки коли като Citroen C4 и Peugeot 408. Според възстановителния проект на Карлос Таварес, основния изпълнителен шеф на компанията, задачата за 2021 година на " PSA Евразия " е да учетвори продажбите си от 2015 година и да регистрира двуцифрен марж на облагата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР