Карлос Насар защити европейската си титла във вдигането на тежести.

...
Карлос Насар защити европейската си титла във вдигането на тежести.
Коментари Харесай

Насар взе евротитла със световен рекорд

Карлос Насар отбрани европейската си купа във повдигането на тежести. На надпреварата в " Арена София " той направи това със международен връх за младежи в изхвърлянето от 176 кг.
Пред цялостните до съвсем краен лимит трибуни 19-годишният Насар бе над всички в категория до 89 кг при мъжете с дуел от 391 кг (176+215). С 11 кг по-малко приключи Антонино Пицолато (Ит) с дуел от 380 кг (170+210). На подиума се качи и Марин Робу (Молд), събрал 378 кг (171+207).
Още в изхвърлянето българската суперзвезда в тежката атлетика даде поръчка, че ще бъде без конкуренция. Той направи три сполучливи опита на 170, 173 и 176 кг, като още вторият му обезпечи купата в придвижването, а с третия сложи международен връх за младежи.
В изтласкването, което е по-силното му придвижване, Карлос покори 208 и 215 кг, само че се отхвърли от третия опит, деклариран за международен връх от 224 кг, откакто Пицолато не съумя на 222 кг. След последния сполучлив опит Насар получи болки в дясното бедро и напусна подиума, очевидно накуцвайки. Втори в изхвърлянето със 171 кг остана Робу, с 1 кг пред Пицолато, който два пъти не съумя на 175 кг. В изтласкването след Насар и Пицолато трети се подреди Пьотр Асанояк (Блрс) с 207 кг.
Щангистът от Червен бряг отбрани златното си отличие от 2023 година, като донесе четвърта купа за България след Ангел Русев (55 кг), Габриел Маринов (61 кг) и Божидар Андреев (73).
" Доволен съм. Можеше и по-добре, само че заради крампа в крайници след втория опит в изтласкването взех решение да не излизам за третия опит. Имам още капацитет, който да бъде разпрострат ", съобщи Насар.
" Истинската победа за мен е, че толкоз доста хора пристигнаха да видят българска европейска купа. Публиката пя с мен химна и чувството бе ужасно. Пътят към Олимпиадата не стопира с тази купа. Не съм не запомнил задачата си и ще я пъдя до край. Амбициите ми тази година са да вземам участие на оптимално доста надпревари и да печеля всички ", добави роденият в Париж Насар.
" Не се тормозих, когато Пицолато опитва да вдигне 222 кг. Бях решил да му покажа по какъв начин се става първенец, само че просто не се наложи ", означи щастливият Насар, който не отхвърли фотоси на многочислените си почитатели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР