Карлос Госн, председател на алианса Renault-Nissan © Charles Platiau Още

...
Карлос Госн, председател на алианса Renault-Nissan © Charles Platiau Още
Коментари Харесай

Renault, Nissan и Mitsubishi имат две години да решат дали да се слеят

Карлос Госн, ръководител на алианса Renault-Nissan

© Charles Platiau Още по тематиката
Турската Farba влага 37 млн. евро в цех за авточасти край Пловдив

Предприятието ще създава задни фарове за немски коли и ще проработи до края на 2020 година
28 юни 2018
" Волво груп " влага 3 млн. лева в сервизен център край Пловдив

Общите капиталовложения в разширение на мрежата на компанията през последните години доближават 12 млн. лева
26 юни 2018
Президентът на Renault евентуално ще напусне поста си преди приключване на контракта

За това загатна самият Карлос Гон в изявление за Financial Times
16 юни 2018
Nissan се насочва към нови пазари след фрапантен спад на продажбите в Съединени американски щати

Японският авто производител се ориентира към Китай и Близкия изток
14 юни 2018 Френският авто производител Renault и японската компания Nissan са си сложили период от две години, в границите на които да обсъдят и уговорят изискванията по вероятно обединение, оповестява Bloomberg, базирайки се на информация от свои източници.

Решението за укрепване на връзките сред автомобилните производители ще бъде взето, преди Карлос Госн, който заема председателското място в алианса, да се отдръпна от поста си на основен изпълнителен шеф на Renault през 2022 година От Bloomberg обаче акцентират, че това евентуално ще се случи в границите на околните две години, тъй като Госн неколкократно е заявявал, че обмисля да се отдръпна от поста си на изпълнителен шеф даже преди приключването на мандата му.

Според източниците на Bloomberg, поискали анонимност заради поверителността на договарянията, автомобилните производители сега обмислят няколко евентуални разновидността за продължение на договарянията, като най-вероятният е Renault и Nissan да основат една обща холдингова компания. Тази опция наподобява реалистична, откакто през март се появи информация, че от фирмите възнамеряват обединяване в границите на едни акции, което би им осигурило по-добро финансиране в изследването на електрическите и самостоятелни коли - значима част от бъдещето на автомобилната промишленост. Няколко седмици по-късно обаче Госн разсея тези клюки, като съобщи, че от фирмите няма да прибързват със обединение под каквато и да било форма, акцентирайки като причина огромния брой несполучливи покупко-продажби в автомобилната и софтуерната промишленост.

Алиансът

" От Renault – Nissan непрестанно преразглеждаме опциите за развиване на нашия бизнес ", съобщи Джонатан Адашек, представител на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. " Налице няма промени в нашата оперативна или акционерна конструкция, които да бъдат оповестени, и няма открита времева линия за това да се случи ", добави той в несъгласие с информацията на Bloomberg.

Госн, който е ръководител и на Mitsubishi Motors, съобщи предходната година, че японските автомобилни производители няма да бъдат добити от Renault. Има доста вероятни способи за поддържане на алианса на Nissan с Renault и Mitsubishi Motors, добави изпълнителният шеф. Френският производител има 43.4% от Nissan, до момента в който на собствен ред японската компания има 15% от Renault. Nissan е притежател и на 34% от Mitsubishi Motors.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР