Карлос Алкарас завоюва трофея на Уимбълдън преди 6 дни, но

...
Карлос Алкарас завоюва трофея на Уимбълдън преди 6 дни, но
Коментари Харесай

Отново със загубен сет: Алкарас пречупи Чорич, но не успя да спаси Испания от отпадане на Hopman Cup

Карлос Алкарас завоюва трофея на Уимбълдън преди 6 дни, само че за разлика от множеството свои сътрудници, реши да не си взима отмора след сезона на трева и още през тази седмица се включи в смесената отборна конкуренция Hopman Cup, която се завърна в календара след тригодишна пауза и към този момент се организира във френския град Ница на червени кортове.

Вчера на международния №1 му се наложи да осъществя поврат против Давид Гофен и въпреки през днешния ден испанецът да бе повишил равнището си на игра, то той още веднъж се нуждаеше от три сета, с цел да преодолее съпротивата на 15-ия в света Борна Чорич в поредни сетове - 6:3 6:7(6) [10:5]. Дори с днешната си победа обаче Карлитос не можеше да избави Испания от отпадане, откакто през вчерашния ден иберийците отстъпиха на Белгия, а по-рано през днешния ден Ребека Масарова инкасира проваляне против Дона Векич.

В откриващите минути на дуела всеки от двамата тенисисти се представяше чудесно на начален удар и посрещащите бяха напълно лишени от шансове за пробив, заради което равенството остана непокътнато до 3:3. Тогава обаче лидерът в международната класация включи в деяние зрелищния си форхенд и на няколко пъти съумя да пречупи противниковата отбрана, с цел да реализира късен брейк за 5:3, с който си подсигури задатъка в общия резултат.

В началото на втория сет Алкарас позволи спад в концентрацията си и след няколко непредизвикани пропуща изостана с пробив и 0:2. Последва светкавична готовност от негова страна и в идващите минути първенецът от Уимбълдън наложи своята доминация на корта, с цел да осъществя мигновен рибрейк за 2:2. Впоследствие Карлитос даже доближи до нови три брейкбола, само че хърватинът сподели темперамент и съумя да се избави от затрудненото състояние, след което продължаваше сполучливо да удържа натиска на международния №1, довеждайки развръзката на сета до тайбрек. В дългия гейм младокът се снабди с мачбол, само че откакто не получи опция да го материализира, допусна поврат и по този начин се стигна до съдбоносен супертайбрек.

Там 20-годишният тенисист за негативно време поведе с 5:1 точки, а оттова насетне напълно контролираше протичащото се на корта и с помощта на солидното си показване във всеки един аспект съумя да се поздрави с крайната победа след 2 часа и 3 минути игра. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР