Карлос Алкарас сензационно отпадна на осминафиналите на ATP 500 турнира

...
Карлос Алкарас сензационно отпадна на осминафиналите на ATP 500 турнира
Коментари Харесай

Джак Дрейпър детронира Алкарас на осминафиналите в Куинс Клъб

Карлос Алкарас сензационно отпадна на осминафиналите на ATP 500 шампионата в Куинс. Носителят на трофея от предходната година бе детрониран от представителя на домакините Джак Дрейпър. Испанецът, който бе записал 12 следващи победи на трева, отстъпи с 6:7(3), 3:6 за час и 39 минути на Централния корт.

Защитаващият първенец нямаше отговор за мощното сервиране и нападателни ретури на първенеца от Щутгарт, като по този начин трябваше да преглътне първо проваляне, откогато беше спрян в Мадрид от Андрей Рубльов.

В първия сет нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. В него британецът бе по-концентриран, позволи по-малко грешки и поведе в резултата. Втората част той взе 83 % от точките на първото си подаване, 55 % на второ и проби един път.



Така 22-годишният Дрейпър се трансформира в първия британец, който побеждава номер едно или две в международната класация от 11 години насам, когато Анди Мъри надделя Новак Джокович във финала на Уимбълдън.



По този метод младокът си подсигурява място на четвъртфиналите на конкуренцията, а там го чака конфликт с петия подложен Томи Пол, когато е надигравал 3 пъти в общо 4-те срещи посред им.

Американецът стигна до тук, откакто се оправи с чилиеца Алехандро Табило след 6:3, 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР