ВИЕНТИАН, Лаос (AP) — външните министри от Югоизточна Азия и

...
ВИЕНТИАН, Лаос (AP) — външните министри от Югоизточна Азия и
Коментари Харесай

Насилието в Мианмар, напрежението в Южнокитайско море са водещи теми, докато дипломатите от Югоизточна Азия се срещат в Лаос

ВИЕНТИАН, Лаос (AP) — външните министри от Югоизточна Азия и висши дипломати от основни сътрудници, в това число Съединените щати и Китай, се събират в Столицата на Лаос в четвъртък за началото на тридневни договаряния, които се чака да се съсредоточат върху все по-жестоката революция в Мианмар, напрежението в Южнокитайско море и други районни проблеми.

Съединени американски щати Държавният секретар Антъни Блинкен и китайският външен министър Уан И ще вземат участие в срещите на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия във Виентян, които идват, когато и Пекин, и Вашингтон се стремят да разширят въздействието си в района.

Китай е и най-важният съдружник на Русия във войната й против Украйна и съветският външен министър Сергей Лавров дойде в четвъртък, с цел да взе участие в срещите.

Външният министър на Лаос Салюмксай Коммасит благодари на АСЕАН членове и сътрудници за техните „ непоколебими групови старания “, които доведоха до предходни достижения и подчертаха значимостта на непрекъснатата работа на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР