Световните енергийни пазари не могат без участието на Русия, тъй

...
Световните енергийни пазари не могат без участието на Русия, тъй
Коментари Харесай

Русия: Не може да има баланс на световните енергийни пазари без руско участие

Световните енергийни пазари не могат без присъединяване на Русия, защото салдото ще бъде изгубен заради огромния дял на съветския нефт на пазара. Това съобщи съветникът на съветския президент Антон Кобяков, представен от ТАСС.

Според него е невероятно без Русия да има баланс. Как да балансираме 234 милиона тона съветски нефт, запита той. По думите му това е количеството, изнесено от Русия през 2023 година Кобяков акцентира, че Русия е вторият максимален експортьор на нефт след Саудитска Арабия.

Според него сегашният свят не може да съществува без съветска сила, защото западните страни, половината от Източна Европа, публично купуват съветски енергийни запаси. Антон Кобяков уточни, че други страни също купуват съветски енергийни запаси, само че импровизирано. Трудно е и даже невероятно да се разбият пазарите в актуалния свят, счита съветникът.

Той добави, че в близко бъдеще цените на петрола ще бъдат в диапазона 50-80 $ за барел. Спад под $50 е малко евентуален. Всеки геополитически проблем е награда към пазарните цени и съмненията в цената могат да бъдат доста внезапни, добави Кобяков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР