Карлос Алкарас се наслаждава на красивата битка с Новак Джокович

...
Карлос Алкарас се наслаждава на красивата битка с Новак Джокович
Коментари Харесай

Алкарас: Сега Джокович е №1, но искам да го изпреваря

Карлос Алкарас се любува на " красивата борба " с Новак Джокович за първото място в международната класация на АТП в края на годината, като 20-годишният испанец сподели, че това ще му даде спомагателна мотивация за шампионата в китайската столица Пекин с награден фонд с награден фонд 3,8 милиона $, който стартира на следващия ден.

Алкарас беше главен противник на Джокович тази година, победи го на финала на " Уимбълдън ". Сърбинът обаче си върна първото място в класацията, откакто завоюва 24-ата си купа от Големия шлем на Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември.

Преди завръщането си в игра в Пекин тази седмица, международният номер две Алкарас сподели, че ще мисли за първото място всякога, когато тренира и играе, в опит да понижи разликата със своя конкурент.

" Имаме в действителност красива борба за номер 1 в света, изключително след страхотното показване на Новак в Америка ", сподели испанецът, имайки поради триумфите на Джокович в Синсинати и Ню Йорк.

" В момента той е номер 1, тъй че пристигам тук с спомагателна мотивация да се опитам да си върна лидерската позиция в света. Това е нещо, което имам поради всякога, когато упражнявам, мисля за това на всеки шампионат ", добави той.

" Не е наложително за мен да се върна на върха в ранглистата, само че би трябвало да си слагам цели за годината. За мен номер 1 в света е една от главните ми цели, тъй че в тези огромни шампионати ще се стремя към това, ще опитам да се доближа по-близо до него и да имам късмет да го изпреваря ", съобщи още испанският тенисист.

Алкарас се причислява към едни от най-хубавите в света сега в Пекин, в това число международният номер 3 Даниил Медведев, който го отстрани на полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР