Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Карлос Алкарас ще играе на полуфиналите на турнира по тенис в Барселона

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на клей в Барселона (Испания) с награден фонд от над 2,8 милиона евро. Защитаващият купата си от предишния сезон представителят на домакините се наложи със 7:6 (5), 6:4 против Алехандро Давидович Фокина.

В първата част двамата сънародници размениха по два пробива, а в тайбрека Фокина поведе с 3:1, само че поставеният под номер 1 Алкарас реализира поврат до 7:5.

Алехандро Давидович Фокина поведе с 3:1 през втория сет, само че незабавно по-късно загуби подаването си и Алкарас направи поврат и завърши дуела при втората си опция след 132 минути на корта.

На полуфиналите в Барселона заемащият втора позиция в международната класация Алкарас ще се изправи против 12-ия в схемата Даниел Еванс (Великобритания), който надигра аржентинеца Франсиско Черундоло с 2:6, 7:5, 6:3 мач, траял два часа и 11 минути.

Стефанос Циципас също продължава напред на шампионата в Испания. Представителят на Гърция, подложен под номер 2, отстрани Алекс де Минор след 6:4, 6:2 за 1 час и 22 минути.

Циципас, който е на пето място в класацията на АТП, реализира три пробива против нито един в интерес на австралиеца, против който има девет триумфа в девет срещи.

" Насочвах добре мощните ми удари. Можех да ги управлявам добре при форхенд и бекхенд. Показах самообладание и съм удовлетворен от представянето ми ", съобщи двукратният финалист в Барселона - Стефанос Циципас.

На полуфиналите гръцкият тенисист ще играе против италианеца Лоренцо Музети. Той доближи до предпоследната фаза без да играе дуела против своя съотечественик Яник Синер, който се отхвърли от дуела.

" Не се усещам добре през последните няколко дни. Неразположението ми стана още по-остро и не бях кадърен да играя. Имам потребност от време да се възстановя изцяло. Благодаря ви доста за поддръжката ", написа Синер в обществените мрежи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР