Карлос Алкарас претърпя болезнено поражение при защитата на титлата си

...
Карлос Алкарас претърпя болезнено поражение при защитата на титлата си
Коментари Харесай

Провал за шампиона: Световният №21 шокира Алкарас в Буенос Айрес и го детронира на 1/2-финалите

Карлос Алкарас претърпя мъчително проваляне при отбраната на купата си на АТР 250 шампионата в Буенос Айрес и се елементарни с трофея на крачка от финала. Испанецът, който до момента към момента не бе изгубил даже сет в аржентинската столица, трябваше в полуфиналната фаза да срещне по традиция неуместния си противник Николас Джари, като наклонността двуметровият колос да съставлява съществено тестване за международния номер две се съблюдава и третият подложен в схемата детронира Карлитос, освен това в поредни елементи - 7:6(2) 6:3. 

По този метод чилиецът, за който това несъмнено се явява една от най-големите победи в неговата кариера, ще има опция в утрешния ден да спори за трофея с домакинския представител Факундо Диас Акоста, като с помощта на триумфа си над топ поставения в шампионата, то Джари безспорно наподобява като огромният любимец за спечелването на оценката в Градът на тангото.

Началото на дуела бе изпълнено с оптимизъм за двукратния " мейджър " първенец, който сервираше привидно напълно и завоюва на нула всяко от първите си четири подавания в конфликта, което му позволяваше на ретур да притиска съперника си, но международният номер 21 на собствен ред засвидетелства класата на най-голямото оръжие в репертоара си, а точно началния удар. Под безспорната доминация на сервиращите пък бяхме отведени и до изцяло законосъобразен тайбрек, където проследихме прочут спад в нивото на испанеца, който започва с двойна неточност и въпреки бързо да поправи неточността си, то под натиска от мощта в ударите на колоса се пречупи и кандидатът си обезпечи задатък от 5:1 точки при промяната на полетата. Впоследствие Алкарас продължи да е неуверен в подбора си на отигравания, като на още два пъти спря топката в мрежата и откриващият сет бе записан против името на чилиеца.

Абстрахирал се от случилото се, Карлитос незабавно подвигна оборотите в първите минути от втората част, като пласира два блестящи минаващи удара и усвои добития подтик, с цел да осъществя дебютния в мача пробив. Радостта на любимеца обаче се оказа повече от къса, откакто бе на процедура зарязан от сервиса си в идното си подаване и това даде отлична опция на Джари да показва цялостния си капацитет в атакуващ проект, когато разполага с самодейността, с цел да реализира основен рибрейк, възобновил паритета в статуквото.

Оттам насетне за непълен интервал от време подаващите възобновиха господството си в конфликта, но в центъра на вниманието попадаха множеството непредизвикани неточности на защитаващия първенец, който неколкократно сбърка още в построяването на офанзивните си акции и даже му се наложи да отразява брейкбол, само че се оправи с заплахата и оцеля. Сигналната лампа за испанеца обаче явно не светна и той продължи да играе на ръба на риска, от което си изпати и след нова серия неверни решения в разиграванията, позволи да изгуби контрола върху събитията на корта и международният номер 21 проби фундаментално - 5:3.

Застанал на начален удар за подпечатването на успеха си, Джари бе налегнат от напрежението до краен лимит и на два пъти направи двойна неточност, което в същото време стимулира в допълнение испанецът, който извърши някои от най-хубавите си удари въобще в хода на срещата, като и разполагаше с брейкболи за заличаването на пасива си, но колосът не остана зависим на страстите и с помощта на правилния си съдружник, в лицето на своя сервис, официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР