Карлос Алкарас не спира да впечатлява с изявите си, като

...
Карлос Алкарас не спира да впечатлява с изявите си, като
Коментари Харесай

Алкарас: Циципас играеше невероятно, но аз се борих до последната точка на мача

Карлос Алкарас не стопира да впечатлява с изявите си, като вероятно е тенисистът в най-хубава форма към този миг, записвайки 12 триумфа в последните си 13 срещи. 18-годишният гений в ранните часове на днешния ден изигра нов ослепителен дуел, откакто надделя Стефанос Циципас, при един от мачовете на сезона, в осминафиналната фаза на Мастърс 1000 шампионата в Маями. Скоро след конфликта испанецът разяснява мислите си по време на срещата и по какъв начин е съумял да се опълчи против тактиката на гърка, като ето какво показа в изказването си:

" Спомням си, че мислех по какъв начин би трябвало да си печеля подаването си за 4:5, с цел да стартира втория сет на начален удар. Смятах, че съм изгубил първата част, защото беше в действителност доста тежко. Циципас играеше в действителност необикновено към този миг, единствено че аз продължих да се боря до последната точка и съумях да осъществя поврат.

Беше удивително преживяване да играя пред толкоз шумна аудитория. Получих голямо количество сила, с цел да се завърна в първата част и да имам опцията да надвия Стефанос пред всички тези почитатели. Наистина се забавлява на корта довечера.

Трудно е да играеш против него. Той те изтласква до лимита на силите ти. Винаги се пробва да поема самодейността и да насочва мощни удари. Знам, че Циципас е състезател, който разчита главно на форхенда си. Поради тази причина пробвах да блъскам 2 или 3 бекхенди по диагонала и след това да трансформирам посоката по правата - това беше основно. Мисля, че го задържах в бекхенд ъгъла му от самото начало, до момента в който си освобождавах задоволително пространство, с цел да обърна посоката и да печеля точка. " - показа в коментара си младокът във връзка тактическия си проект за мача.

За Карлос Алкарас през утрешния ден следва конфликт на корта във Флорида, където ще срещне Миомир Кецманович, търсейки класиране на нов полуфинал в Мастърс конкуренциите, откакто през предходната седмица дебютира на тази фаза в Индиън Уелс.

Източник: TennisMajors.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР