Карлос Алкарас не се нуждаеше от много време, за да

...
Карлос Алкарас не се нуждаеше от много време, за да
Коментари Харесай

Целта пред Алкарас за 2022: Дебют на финалите на ATP


Карлос Алкарас не се нуждаеше от доста време, с цел да се трансформира в едно от най-атрактивните имена в Тура и даже да бъде споменаван в полемиките за любимци за титли от Големия шлем през сегашния сезон.

Тийнейджърът се намира на шеста позиция в ранглистата и е на две победи от това да се трансформира в най-младия дебютант в топ 5 от Рафаел Надал насам. Ако завоюва шампионата в Хамбург, на който е на полуфинал, това достижение му е обезпечено.

Въпреки това, позициите в класирането не са негов приоритет:

„Топ 5 би бил добра цел, само че сега не мисля за това, а за класирането си за финалите на ATP в Торино в края на сезона,“ разяснява той в немския град.

„В момента ранглистата не е най-важното нещо за мен. Ако не преставам да спечелвам мачове и шампионати, ще се изкачвам в нея.“

Младият играч призна, че даже той е сюрпризиран от това какъв брой бързо съумя да се откри в Тура:

„Имах някои изумителни резултати тази година, не чаках да се развия толкоз бързо, само че работя за това. Винаги съм казвал, че хубавичко работа ти се отплаща, даже в моя случай да е бързо и изненадващо.“

Следващото затруднение пред испанеца е Алекс Молкан, а при победа ще срещне Лоренцо Музети или Франсиско Серундоло в борбата за трофея в Хамбург.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР