Карлос Алкарас направи поредната си крачка към тенис величие и

...
Карлос Алкарас направи поредната си крачка към тенис величие и
Коментари Харесай

Алкарас след триумфа си: Това е сбъдната мечта за мен; изключително съм горд от постигнатото

Карлос Алкарас направи следващата си крачка към тенис великолепие и детронира 7-кратния първенец Новак Джокович във финала на тазгодишния Уимбълдън. Битката за купата пък се трансформира в безусловно представление за всеки един фен на спорта и след близо 5-часов конфликт, то 20-годишният испанец победи с крайното 1:6 7:6(6) 6:1 3:6 6:4, завоювайки дебютния си трофей на " свещената трева ". В минутите след награждаването си с купата на най-стария тенис шампионат, Карлитос беше интервюиран на корта, като показа какъв брой благополучен и горделив се усеща от постигнатото, както и не пропусна да поздрави рекордьора по оценки в Големия шлем за шоуто, на което ни направиха очевидци те двамата.

Поздравления за теб, Карлос. Знам, че ти си мечтал за този миг, откогато си бил малко момче. Имаше толкоз доста възходи и падения в хода на мача, ти се труди интензивно от самото начало. Кажи ни какво е възприятието да държиш купата в ръцете си?

- Това е сбъдната фантазия за мен. Разбира се, че е ужасно да печеля, освен това по подобен метод. Изключително съм горделив от себе си. Направих нещо историческо на този прелестен шампионат, като играх против жива легенда на спорта. За мен персонално това всичко е необикновено, както към този момент споделих, това е сбъдната фантазия. Самото достижение да играя в тази конкуренцията, е удивително, тъй като аз съм момче, което не е очаквало толкоз бързо да доближи подобен стадий в кариерата си и да се оправя със обстановки от такова естество. Чувствам се същински горделив от стореното, както и от моя екип, с който работихме старателно всеки един ден, с цел да може в последна сметка всичко това да бъде допустимо.

Какво можеш да ни кажеш за финалния гейм на дуела, по какъв начин се усещаше физически, прочувствено, както и за оправянето с всички нерви в сходен миг?

- След края на първия сет си помислих: " Карлос, усъвършенства равнището си ", тъй като вероятно всеки беше отчаян от развиването на мача към оня миг. Също по този начин би трябвало да поздравя Новак, против който постоянно е доста мъчно да се играе, той е извънреден. Новак, когато започнах да играя тенис, аз те гледах да печелиш шампионати. Когато съм се родил (б.р. - 2003-та година), ти към този момент си триумфирал в съревнования, което е в действителност необикновено. Ти самичък го сподели, 36 е новото 26, като с дейностите си съумя да го осъществиш. Просто всичко е удивително.

Ти постоянно си казвал, че искаш да играеш край на Уимбълдън, като стори това пред кралската ложа, както и пред краля на Испания - Фелипе.

- Чувството да играеш пред краля на Испания, Фелипе да е тук и да ме поддържа, е повече от особено. Надявам се, че към този момент ще идваш още повече на мачовете ми. Наистина това значи доста за мен и желая да ти благодаря още веднъж за поддръжката.

Също не би трябвало да пропущаме и това, че Новак регистрира какъв брой бързо се учиш по какъв начин да играеш на тази настилка. Това е едвам четвъртият ти шампионат на трева, предишния месец беше в Куинс, в този момент си тук на Уимбълдън. Изглежда, че по време на развиването си открил сериозна връзка с тревата.

- Точно в този момент се усещам влюбен в тревата. Страхотно е, тъй като не съм очаквал, че ще мога да развия играта си до такова равнище, освен това в толкоз дребен интервал от време. Аз съм играл единствено четири шампионата на този вид настилка, като съумях да печеля купата в Куинс, в този момент победих и тук, заради което съм същински благополучен от работата, която сме свършили с екипа ми. С настъпването на тревния сезон усещах, че не съм изключително бърз за играта на трева, само че пък това ме кара да съм още по-горд от постигнатото.

Със сигурност би трябвало да се гордееш с това. И последно, когато спечелиш шампионата, ти ставаш почетен член на All England Club. Знаеш ли това? Ти може да идваш постоянно когато пожелаеш.

- Знам това и е ужасно възприятието да бъда член на подобен исторически клуб. Специално е. Ще получа карта, която ми разрешава достъп до всичко. Знам, че Роджър Федерер също има такава.

Може да получиш някои препоръки от Роджър, както и да поиграете крикет.

- Ще го създадем, само че в действителност правя оценка това да съм част от този страховит клуб, който е исторически, както към този момент споделих. Аз ще дойда и отвън присъединяване си в шампионата, сигурно. - приключи в речта си Карлос Алкарас, който въпреки и 20-годишен, към този момент може да се назова повторен " мейджър " първенец.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР