Карлос Алкарас изрази задоволство от своята игра след снощната си

...
Карлос Алкарас изрази задоволство от своята игра след снощната си
Коментари Харесай

Алкарас: Нямах време да се радвам, че съм №1


Карлос Алкарас изрази удовлетворение от своята игра след снощната си победа над Джак Дрейпър в първи кръг на ATP 500 шампионата в Базел . Испанецът загуби първия сет, само че след това подвигна равнището и съумя да избегне още едно сензационно отпадане по-късно в Астана. Световният №1 насочи суперлативи към английския тенисист на конференцията след мача.

„ Дрейпър е страховит състезател, който се показва доста добре от известно време насам, само че знаех, че не трябва да се предавам, без значение от протичащото се. Началото на мача беше мъчно за мен, защото бях прекомерно нападателен и направих прекалено много непредизвикани неточности. Кортът в Базел е по-бавен спрямо тези на последните няколко шампионата, в които взех присъединяване, само че би трябвало да се приспособявам към това и да се постарая да не изпадам още веднъж в такава обстановка “ – разяснява първенецът на US Open.

Алкарас бе запитан и за какво водещите испански тенисисти всеобщо избраха шампионата в Базел за сметка на този във Виена. В главната скица на Swiss Indoors Open играят петима испанци (Алкарас, Кареньо Буста, Баутиста Агут, Давидович Фокина и Рамос-Винолас), до момента в който в тази в Австрия няма нито един.

„ Не мога да приказвам от името на другите. За мен повода е това, че предходната година играх във Виена, тъй че в този момент желаех да дойда в Базел, с цел да опитам нещо ново. Бих желал да посетя допустимо най-вече страни и да вземам участие във допустимо най-вече шампионати. Чувствам се доста удобно в Базел и съм убеден, че в идващия мач ще се оправя по-добре “.

Тийнейджърът показа, че не е имал доста време да чества купата си от US Open и изкачването на върха в ранглистата, защото е концентриран върху това да приключи мощно сезона и да резервира първата позиция.

„ Участвах в няколко шампионата след US Open, тъй че нямах съвсем никакво време да чествам купата или това, че съм №1. Сега имам други цели за оставащата част от сезона, които преследвам. След Базел имам още два шампионата и би трябвало да съм оптимално добре квалифициран за сериозните провокации, които предстоят “ – съобщи Алкарас.

Опонент на испанеца на осминафинала на Swiss Indoors Open ще бъде Ботик ван де Зандсхулп или Адриан Манарино. След конкуренцията в Швейцария международният №1 ще играе на Мастърса в Париж (31 октомври – 6 ноември) и Финалите на ATP (13-20 ноември).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР