Карлос Алкарас изглеждаше отново в най-добрата си форма, след като

...
Карлос Алкарас изглеждаше отново в най-добрата си форма, след като
Коментари Харесай

Алкарас: Този мач ще ми помогне много; разбрах, че не съм на нивото на Джокович

Карлос Алкарас изглеждаше още веднъж в най-хубавата си форма, откакто не остави никакви шансове на Андрей Рубльов и Даниил Медведев, което му разреши да завоюва " Червената " група на ATP финалите в Торино. Самият някогашен номер едно даже изрази очаквания, че може да се поздравяи с успех в шампионата, в случай че продължи да играе по същия метод, само че през вчерашния ден трябваше да се срещне с най-хубавата версия на Новак Джокович и беше победен в два бързи сета, а ето какво показа Алкарас в последвалата си конференция:

За това за какво е било толкоз мъчно да се играе против Джокович в този мач:

- Беше извънредно мъчно, тъй като той играеше на най-високото си равнище от началото до приключването на мача. Новак има необикновено качество във всеки един от ударите си и играе с голяма дълбочина, тъй че е доста мъчно да имаш преимущество в разиграванията. Още един път той потвърди за какво е най-хубавият състезател в света.

За това дали резултатът е бил неправдив и в действителност срещата е била надалеч по-оспорвана:

- За мен е мъчно трудно да напаравя сходна оценка. Истината е, че настроението ми не беше най-хубавото след края на мача, само че мисля, че аз не съм на неговото равнище на закрити кортове. Направихме страхотни мачове на Ролан Гарос, Уимбълдън и Синсинати, само че през днешния ден се порвалих и не съумяха да му бъда равносилен. Усетих, че би трябвало да упражнявам повече и да бъда по-добър състезател. Той има по-голям опит от мен в този шампионат и на сходна настилка. Новак е необикновен. Срещу него просто не е задоволително да сервираш добре, тъй като има неповторимо качество на ретурите си и те докарва до лимита ти при всяка една точка. Направих някои страхотни точки, единствено че грешките доминираха, а не можеш да си го позволиш против играч от ранга на Джокович.

За това какъв различен проект на игра е можел да употребява, с цел да се показа по-успешно:

- Не мога да кажа сега. Просто може би да търча и да въвеждам топката в игра. Свеждането на рисковете до най-малко и опит да се арестувам по-дълго в разиграванията. Това обаче не би било задоволително против тенисисти от класата на Новак. Ще кажа, че ми беше мъчно да се слага позиция, от която да го нападам повече. Нужно е да си даваш оптимално доста шансове за офанзива в мачовете си с Джокович и да играеш наоколо до линиите, тъй като си мъртъв, в случай че не го направиш.

За това с какви мисли ще влезе в предсезонната си подготовка и дали ще мисли повече за тази загуба или за предходните си мощни мачове против Джокович:

- Този мач ми оказа помощ доста. Влизайки в предсезонната подготовка, то към този момент знам какво би трябвало да подобря, с цел да надвивам най-хубавите в света. Тепърва би трябвало да обсъдим с Хуан Карлос (Феререро) върху какво ще съсредоточим тренировките си, а аз сигурно ще изгледам този мач, с цел да обърна внимание на слабостите си и да ги изчистя, с цел да се подобря.

Ще би трябвало към този момент да не помни всички останали положителни дуели с него и да се концентрирам върху тази загуба, тъй като чувствам, че би трябвало да подобря доста неща, в случай че желая да остана на неговото равнище и да изиграем още страхотни мачове.

За хвърлянето на ракетата и отрицателните страсти:

- Беше след една невероятна точка. Бих споделил, че не можех да изиграя точката по-добре и все пак я изгубих. Това ме изкара отвън нерви за миг, тъй като не можех да приема по какъв начин демонстрирам най-хубавата си игра и все пак, то съм на губещата страна. Хуан Карлос ми споделяше да остана мощен душевен, само че не можах да го сторя. Трябва да се усъвършенства в това отношение. Хуан Карлос ми повтаряше преди мача, че би трябвало да съм оптимално съсредоточен при първия си удар в точката, а несъмнено направих към 15 неточности тъкмо тогава и ми беше мъчно да се оправя с всичко това. Беше разочароващо да сбъркам толкоз удари незабавно след сервиса и ми беше тежко да го приема. 

За идните 400 седмици на върха за Джокович и дали това го стимулира:

- Невероятно е да си в тази позиция близо 15 години. Това ме стимулира, тъй като съм упорит човек и желая да съм най-хубавия в историята. Искам да упражнявам с ясно заложени цели, да надвивам Новак и да спечелвам всеки шампионат, в който вземам присъединяване, само че се пробвам да не мисля прекомерно доста за тези неща, защото е мъчно постижимо и голям брой митове в нашия спорт не са били способни да го реализиран.

Ниастина е необикновено какво продължава да прави Джокович. Той не стопира да печели шампионати, да чупи върхове и да печели всяка една допустима купа. Това е чиста полуда. Едновременно съм стимулиран и не съм желая да мисля прекомерно доста по тази причина.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР