Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. 20-годишният испанец доказа,

...
Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. 20-годишният испанец доказа,
Коментари Харесай

Алкарас: Вече съм като кралските особи и обичам тревата

Карлос Алкарас е новият първенец на " Уимбълдън ". 20-годишният испанец потвърди, че към този момент няма проблем да играе и на трева, откакто на финала победи експерта на тази настилка и седемкратен победител в шампионата Новак Джокович. Алкарас призна, че това е сбъдната фантазия, като се пошегува, че към този момент обича тревата.

" Сбъднах фантазия. Разбира се, че е хубаво да спечелиш, само че даже и да бях изгубил, щях да съм горделив от постигнатото, тъй като играх на този прелестен шампионат, играх край против една от легендите в нашия спорт. Това е необикновено единствено по себе си. Както споделих, това е сбъдната фантазия. Невероятно е за момче, което от 12-годишно мечтаеше да се озове в сходна обстановка. Всичко се разви доста бързо и съм горделив от това, което постигнахме. Горд съм от себе си, горделив съм от тима, който e зад мен, тъй като те ми оказват помощ всеки ден, с цел да бъда в положение да мога да изживея този миг ", стартира Алкарас.

" След първия сет мислех и си споделих: " Карлос, вдигни равнището! Всички ще бъдат разочаровани, това е край ". Трябва да поздравя Новак. Чудех се по какъв начин ще се усещам да играя против него, необикновено е. Ти ме вдъхновяваш, Новак. Трябва да ти кажа, че играя тенис, тъй като съм те гледал. Гледал съм те, откогато съм роден. Ти печелеше шампионати, може би ти би го споделил по-добре от мен. Ти си на 36, новото 36, ти го правиш допустимо, напряко е нереално ", обърна се испанецът към ветерана.

" Наистина бе доста особено да играя пред всички тези кралски особи. Винаги е особено, освен пред краля на Испания, принца на Уелс. Получавайки вашата поддръжка (б.р. - на крал Филип VI), мисля, че два пъти до момента съм играл пред вас и завоювах. Ако може, идвайте да ме гледате по-често. Това е извънреден миг и желая да благодаря, че дойдохте да ме подкрепите ", сподели с усмивка Карлос Алкарас.

" Сега към този момент мога да кажа, че обичам тревата. Изумително е, тъй като не съм очаквал, че мога да играя на това равнище и то за толкоз малко време. Спечелих Куинс..., в действителност доста бързо се научих да играя на трева и се гордея с това ", сподели още 20-годишният тенисист.

" Знам, че ставам почетен член на клуба. Това е супер да бъда член на този популярен клуб. Това е доста особено. Ще получа ли карта? Знам, че единствено кралските особи получават такива. Чудесно е и ще дойда отвън шампионата сигурно ", приключи Алкарас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР