Карлос Алкарас често е поставян като следващото голямо име, което

...
Карлос Алкарас често е поставян като следващото голямо име, което
Коментари Харесай

Алкарас: Надявам се да постигна поне половината от успехите на Рафа


Карлос Алкарас постоянно е поставян като идващото огромно име, което ще поеме щафетата след отказването на всички от Голямата тройка. През сегашния сезон младежът даде спомагателен тласък на тези изказвания, откакто завоюва първия си шампионат от Големия шлем и се изкачи до №1 в ранглистата.

Въпреки това съгласно него „ няма смисъл да се вършат съпоставения “ като тези, защото разликата е голяма. Най-интензивно, несъмнено, е съпоставянето с Рафаел Надал, защото и двамата са испанци:

„ Няма значение, че съм №1 в света, цялата кариера на Рафа е изумителна, “ сподели той, представен от Tennis365, след което добави, че се надява да реализира най-малко половината от триумфите на Матадора.

Алкарас влиза в 2023 в нова позиция – за пръв път стартира годината като водач в класирането и първенец от Шлема.

„ Сезонът ще бъде сложен, тъй като ще съм любимец и върху мен ще бъде сложено доста напрежение, “ уточни 19-годишният играч.

„ Но пробвам да се съсредоточвам върху позитивите и да не разрешавам тези неща да въздействат на метода, по който мисля. В последна сметка е необикновено достижение да победиш идолите си. “

„ Опитвам се да приема всичко обикновено и да не не помня, че каквото и да се случва в бъдеще, би трябвало да се любувам на тениса и да играя на личното си равнище. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР