Карлос Алакарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите на

...
Карлос Алакарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите на
Коментари Харесай

Алкарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите в Рио де Жанейро

Карлос Алакарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите на шампионата по тенис за мъже в Рио де Жанейро и към момента могат да излязат един против различен в повтаряне на мача за купата от Аржентина Оупън през предходната седмица. Този дуел бе извоюван от испанеца.

Миналогодишният първенец Алкарас се наложи с 6:4, 7:6(0) против Душан Лайович на четвъртфиналите. В идващия си мач той ще срещне Николас Джари, който надделя Себастиан Баес с 6:3, 7:6(3).

Чилиецът Джари бе осъден за 11 месеца през 2020 поради приложимост на допинг и пробва да си върне позиции в ранглистата от февруари предходната година насам. Неговото върхово достижение е номер 38 в света, само че към днешна дата той се намира на 139-о място.

Алкарас не изигра изключително добър мач против сърбина Лайович, само че въпреки всичко завоюва. Множество непредизвикани неточности и усложнения на първи сервис доведоха до два дълги сета за испанеца, който играе на едвам втори огромен шампионат след лекуване на травма в десния крайник и отмора от близо 4 месеца.

" Чисто физически съм на чудесно равнище и това се вижда ден след ден, защото всичките ми мачове бяха тежки. По това време през предходната година играех доста добре и завоювах тук, в Маями и на други шампионати, тъй че мисля, че още веднъж мога да доближи тази форма ", сподели той.

Поставеният под номер 2 Нори преодоля боливиеца Уго Делиен с 4:6, 6:1, 6:4. В идващия си мач британецът ще се изправи против Бернабе Сапата Мирайес, който победи испанския си съотечественик Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 2:6, 6:4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР