Кърлежите отново започват да стават опасни.Над 15 кърлежа по лицето

...
Кърлежите отново започват да стават опасни.Над 15 кърлежа по лицето
Коментари Харесай

Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след разхода в столичен парк

Кърлежите още веднъж стартират да стават рискови.

Над 15 кърлежа по лицето и ръцете на детето си разкрила жена от София след разходка в Южния парк. Майката насочва предизвестие към всички родители, чиито деца играят в региона, да бъдат бдителни, осведоми Нова телевизия.

Петя Лозанова била на разходка с 2-годишния си наследник и 6-годишната му кака. „ Децата поиграха, а малко откакто си тръгнахме видяхме, че цялата буза и ръцете на сина ми бяха покрита с кърлежи. Бяха доста дребни и започнахме да ги махаме. За благополучие, към момента никой от тях не се беше забил, единствено пълзяха по тялото му. Топката, с която играеха децата, беше покрита с десетки кърлежи ”, споделя дамата. По пътя към у дома няколко пъти майката изтупала дрешките на децата си. Оказало се, че и по щерка ѝ лазят инсекти, които премахнала, написа novini.bg.

От Столичната община обясниха, че тази година тревните площи са обработени за кърлежи даже по-рано от нормалното. Това се случило в края на март. Последвало и отчасти напръскване след цялостното при започване на подранилата пролет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР