Карл Лагерфелд никога не си е пестил думите и не

...
Карл Лагерфелд никога не си е пестил думите и не
Коментари Харесай

Без повече приказки: Как Карл Лагерфелд провокираше британските монарси

Карл Лагерфелд в никакъв случай не си е пестил думите и не е пропущал опцията да разкритикува някоя известна персона.  Най-често мненията му са отивали при английското кралско семейство, които като цяло са най-обсъжданите хора в света.  Да кажеш нещо неприятно за тях значи да предизвикаш цялото общество. Провокаторът Лагерфелд прави това в продължение на няколко десетилетия. 

Покойният дизайнер бе невероятна и шумна персона с голям престиж в стилната промишленост.  Той има над 60 години работа зад тила си в интерес на хубостта и стила на дамите, тъй че постоянно си разрешава да подлага на критика външния им тип и да притегля вниманието на всички към стилните им неточности.  В допълнение към звездите с ексцентрични пропорции, пиперливият език на Лагерфелд включва и висши чиновници на страната, които по принцип не е редно да се разискват.  Той не се поколебава да прекрачи етиката и да пожертва няколко остарели контакта, изключително в случай че това усилва степента на интерес към новите му сбирки. 
                             

Карл подлага на критика звездите повърхностно, като инцидентно постоянно добавя думите си с комплимент: „ Адел е малко дебела, само че гласът й е възвишен! “  или „ Лана дел Рей има силиконови гърди, само че надалеч не е единствената “ . Неговите мнения от време на време са последвани и от фешън препоръки, какъвто е казусът да вземем за пример с Ангела Меркел. В изявление дизайнерът отбелязва: „ Тя би трябвало да се облича в сходство с характерностите на фигурата си, да се придържа към избран жанр. В никакъв случай да не си купува дълги панталони! “   

И Меркел, и Адел обаче имат шанс с мненията на Лагерфелд.  Британското кралско семейство, чиято синя кръв пали при всяка опция, е изправено пред по-жестока и остра рецензия. 

Всичко стартира с излъчването на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, на която Карл е притеглен като специалист.  В процеса той разисква с публицисти булчинската рокля, „ грозните костюми “ на гостите и „ дебелите крайници “ на кралските особи. Той споделя: „ Кейт има добра фигура. Харесвам този вид дами с сантиментална хубост. От друга страна, имам огромни подозрения по отношение на сестра й. Не ми харесва лицето на Пипа, би трябвало да се демонстрира единствено откъм гърба. ” 
                             

Лагерфелд незабавно е подложен на гнева на съвсем всеки британец, който е сензитивен към семейството Мидълтън.  Последствията от прямотата на дизайнера могат да доведат освен до намаляване на въздействието му в света на модата, само че и до загуба на огромен дял клиенти. Карл, несъмнено, не може да разреши това и бърза да се оправдае: „ Имах поради единствено, че не одобрявам нейния грим. Момиче с кръгло лице и зелени очи би трябвало да избере други нюанси. Не желаех да обидя нито Пипа, нито тези, които се грижат за нея. “ 

Когато пристрастеностите към изказванията му утихват, той си разрешава нови, този път ориентирани към Карол Мидълтън. Според Лагерфелд тя е „ доста по-секси от дъщерите си “ . В изявление за английското списание Grazia той споделя: „ Карол е цялостна с живот! За жена, която е към петдесет, мисля, че тя е безусловно прелестна. "   
                             

Сравнението с майка й не наранява херцогинята на Кеймбридж, само че когато съпоставя дрешника й с този на Камила, негодуванието се настанява в душата на принцесата.  „ Кейт се облича шикозно, само че много обичайно. Понякога Камила наподобява доста по-готина с лудите си шапки ", споделя Лагерфелд.  

Освен това дизайнерът загатва принцеса Даяна, която съгласно него „ е била хубава, само че доста глупава “.  Лагерфелд транспарантно загатва, че Камила е доста по-гореща и изобретателна от някогашната брачна половинка на принц Чарлз, а Кейт, която постоянно се счита, че желае да бъде като лейди Ди, приема това като персонална засегнатост. 
                             

Единствената, за която постоянно е приказвал недвусмислено, е Елизабет II. Тя, съгласно маестрото, се е справяла добре с ролята си: „ Кралицата постоянно е безупречна и в никакъв случай не наподобява смешна. Тя би трябвало да се облича съгласно статуса си, а не да бъде фешън икона или тренд сетър. Ще оставим тази задача на херцогинята на Кеймбридж... "   
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР