Карл Фроч остави шампиона на WBC в тежка категория Тайсън

...
Карл Фроч остави шампиона на WBC в тежка категория Тайсън
Коментари Харесай

Карл Фроч остави Фюри извън списъка с най-добрите боксьори в момента

Карл Фроч остави първенеца на WBC в тежка категория Тайсън Фюри отвън листата си с най-хубавите боксьори сега. Циганския цар е една от най-големите и сполучливи звезди в спорта, който завоюва всяка купа в тежка категория по време на кариерата си. Фюри, чиято автобиография включва голяма победа над Владимир Кличко и поредни победи с нокаут над Дионтей Уайлдър, се счита от мнозина за един от най-хубавите дейни боксьори.

Въпреки това, суперзвездата в тежка категория не съумя да влезе в листата от шест боксьори, който Фроч неотдавна разкри пред OLBG. Британската боксова легенда има вяра, че хипотетичният идващ конкурент на Фюри - Олександър Усик, е най-хубавият боксьор на планетата, откакто го видя да печели всички колани в полутежка категория, преди да се изкачи в една дивизия и да победи Антъни Джошуа два пъти.

Усик, който сега държи три от четирите огромни трофеи в тежка категория, се очакваше да се бие с Фюри през април, само че договарянията се провалиха и екипът на украинеца упрекна англичанина в „ неуважителни претенции “.

Въпреки спирането на договарянията, Фюри въпреки всичко може да се бие с Усик през 2023 година, защото мега-събитието в тежка категория, включващо безспорния конфликт и Джошуа против Уайлдър, се чака да се състои през декември.

Бившият неоспорим първенец в категория петел Наоя Инуе е втори в листата на Фроч и ще има шанса да усъвършенства позицията си в дуел за два пояса в категория супер петел със Стефен Фултън на 25 юли.

Терънс Крофърд и Ерол Спенс заемат идващите две места. Човекът нокаут в лека тежка категория Артур Бетербиев е петият най-хубав войник в бокса сега, съгласно Фроч, който е огромен почитател на първенеца с три пояса.

Джервонта Дейвис приключва листата с шестима играчи след бруталната си победа с нокаут в тялото над дългогодишния противник Райън Гарсия в това, което може би беше най-голямата борба за 2023 година до момента.

Танка към този момент може да чака евентуален конфликт с Девин Хейни или Васил Ломаченко, които ще се бият за всички колани в лека категория в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас в събота вечер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР