Карин дом Варна кани всички свои приятели, партньори и съмишленици,

...
Карин дом Варна кани всички свои приятели, партньори и съмишленици,
Коментари Харесай

Карин дом ще отпразнува 22 години от създаването си на 16-ти юни с приятели и партньори


Карин дом Варна кани всички свои другари, сътрудници и съидейници, някогашни ученици и сътрудници на своя 22-ри рожден ден. Празникът, който ще се организира на 16 юни (Събота) от 10:00ч в градината на Карин дом ще бъде под надпис " Игрите на баба и дядо " . Децата, които посещават лечебния център ще показват някои от най-популярните игри и песнички с танци от времето на нашите прадеди.



За Карин дом най-важното са детските усмивки и поддръжката на всички варненци, с цел да може центърът да поддържа своите лечебни стратегии. Като подарък гостите могат да поддържат една от лечебните стратегии на организацията - музикотерапията на децата посредством подаяние, което можеда се направи от уеб страницата на Карин дом тук: https://karindom.org/dari/ или на самото събитие.



Музикотерапията в Карин дом се провежда съгласно поставените от екипа лечебни цели, моментното прочувствено положение и не на последно място избора на детето. Независимо дали се ползва самостоятелно или в група, музикалната терапия с децата на Карин дом се трансформира в различим и ослепителен миг освен за тях, само че и за техните родители.

Карин дом е организация с нестопанска цел, учредена през 1996г. от потомствения посланик и филантроп Иван Станчов. Иван Станчов основава Карин дом във време, през което всички проекти за семейно- насочен лечебен център са изглеждали повече като фантазии, в сравнение с като действителност. С мъчно начало, експерти от Англия и Съединени американски щати, доверието на институциите, Община Варна, предан екип и доста донори, Карин дом става пример за поддръжка на деца със специфични потребности, прилагайки новаторски способи и подходи на работа.  22 години по-късно Карин дом включва в лечебните си програми повче от 300 семейства с дребни деца от град Варна, района и страната посредством предоставяните две обществени услуги: Център за обществена рехабилитация и интеграция и Център “Ранна намеса ”. Обучителният център към Фондацията сполучливо образова експерти и студенти в положителните практики на Карин дом за работата с деца и фамилии. 

Вече седма година Карин дом поддържа деца от 0 до 3г. и развива една обществена услуга, която няма еквивалент в България – стратегия „ Ранна намеса “. 
От 2013г. услугите по програмата са част от обществената стратегия на Община Варна, която припознава услугата като скъпа за общността.  Резултатите са повече от положителни за децата, включени в програмата, като след излизане от нея 52% от включените деца не се нуждаят от прилагане на терапия, профилирани услуги или ресурсно подкрепяне в детското заведение. Услугата към този момент е разпознаваема и търсена от доста фамилии с терзания, чиито деца са със или без диагностицирано положение.

Дейността на ЦСРИ “Карин дом ” се реализира като държавно делегирана активност, чийто потенциал от 2018г. е към този момент 60 места, както и посредством  допълнителни източници на финансиране, като корпоративни и самостоятелни донори, посредством планове, образуване на благотворителни събития, стопанска активност и платени услуги.

В последните години от ден на ден фамилии от Варна и страната търсят поддръжка от експертите на Карин дом (кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специфични педагози, обществени работници), а доста експерти, работещи с деца със специфични потребности се включват в обучителните стратегии на организацията. Всичко това постанова Карин дом да търси нови партньорства и донори, които да поддържат лечебните стратегии на децата и да обезпечат резистентност на обществените услуги, които Карин дом предлага.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР