Карима Дели, френски зелен евродепутат, поиска оттегляне на официална видео

...
Карима Дели, френски зелен евродепутат, поиска оттегляне на официална видео
Коментари Харесай

Евродепутат иска да свалим рекламата на председателството с Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов

Карима Дели, френски зелен евродепутат, изиска отдръпване на публична видео реклама на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за обръщение, което счита за политически неточно.

Става въпрос за видеото, което бе показано преди дни, с присъединяване на Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Те влизат в функциите на двама млади пътешественици, които, пътувайки с трен из страната ни, откриват невероятната и хубост и забавни традиции и просвета - нестинарството, кукери, храна, музика и доста други.

Видеото стартира с думите:  " България - когато я срещнете за първи път, може да ви даде даде неверен сигнал. Помнете - тук " не " може да значи " да ". Не че се пробва да ви обърка, просто ви кани да я опознаете сами ".

Дели обаче очевидно е извадила от подтекста посланието на видеото, препращайки го към нашумялата тематика за половия тормоз. Тя написа в Туитър: " Едно " не " в никакъв случай не може да значи " да ". Това е главно предписание за единодушие и ценене на дамите. Искам отдръпването (на видеоклипа) ", добавяйки хаштага на акцията против сексуарен тормоз, която взриви Холивуд - #metoo.

Френският евродепутат очевидно не знае, че обичайно българите кимат в противоположна посока за единодушие или противоречие, обратно на възприетото в Европа - нагоре-надолу за " не " и ляво-дясно за " да ". Именно на тази наша чудноватост са се спрели основателите на видеоклипа, само че Дели вероятно е решила, че имат поради, че българките са леснодостъпни. 

Вижте видеото и преценете сами дали Дели е права в настояването си:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР