Кариерата на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия изглежда

...
Кариерата на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия изглежда
Коментари Харесай

Ди Биаджо връща Буфон в националния

Кариерата на Джанлуиджи Буфон в националния тим на Италия наподобява не е завършила. Поне по този начин счита краткотрайният треньор на Скуадрата - Луиджи ди Биаджо.

Биаджо твърди, че е убедил 40-годишния вратар да се завърне за другарските срещи против Англия и Аржентина, които ще се състоят през март в Лондон и Манчестър.

" Играч като него (б. ред. - Буфон) не може да се откаже след загуба от Швеция ", сподели Ди Биаджо по време на подготвителен лагер на юношите.

Стражът на " Ювентус " разгласи своето отдръпване от италианския народен тим след загубата от Тре кронур, която постави завършек на очакванията на отбора за присъединяване на международното състезание в Русия това лято.

Селекционерът добави, че е предложил на Джиджи да изиграе още 2-3 срещи с италианската фланелка, а по-късно да вземе дефинитивно решение.

" Все отново мисля, че той ще играе за Италия през март ", добави някогашният състезател на " Рома " и " Милан ".

Според Ди Биаджо и Джорджо Киелини ще остане в тима, само че това значително зависи от повиквателната на Марио Балотели.

Буфон обмисляше да окачи бутонките в края на сезона, По-късно заяви, че има още много неща, които да направи преди да вземе дефинитивно решение.

" Няма футболист, който да желае се откаже, само че няма по какъв начин... ", разяснява вратарят преди месец пред италианско издание.

Буфон има срещи за всички гарнитури на Италия, като за мъжкия състав прави дебют през далечната 1997 година, когато е едвам на 19. Има 175 мача за представителния отбор на своята татковина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР