Карен Хачанов отсъстваше близо 3 месеца от кортовете, след като

...
Карен Хачанов отсъстваше близо 3 месеца от кортовете, след като
Коментари Харесай

Нов удар за големите имена на US Open: Двама Мастърс шампиони напуснаха турнира без взет сет

Карен Хачанов отсъстваше близо 3 месеца от кортовете, откакто получи контузия в региона на гърба по време на 1/4-финалния си дуел от Ролан Гарос с Новак Джокович. Сребърният олимпийски медалист от Токио въпреки всичко направи опит да се завърне за началото на US Open, само че явно беше доста надалеч от най-хубавото си положение и позволи тежко проваляне от локалния представител Майкъл Мо. Американецът изрично прави най-силната си година в Големия Шлем, откакто в Австралия спря Александър Зверев, на Уимбълдън се оправи с Феликс Оже-Алиасим, а през днешния ден обезличи миналогодишния 1/2-финалист с крайното 6:2 6:4 6:2, с цел да си обезпечи конфликт със своя съотечественик Джон Иснър, който играе последния шампионат в кариерата си.

Wild Card Michael Mmoh takes out 2022 semifinalist Karen Khachanov in straight sets!
— US Open Tennis (@usopen)

Непоставеният състезател проби още в първия гейм и правеше всичко допустимо да удължава разиграванията, защото Хачанов очевидно страдаше от липса на игрова процедура и допускаше голям брой непредизвикани неточности. Световният номер 11 изрично не сервираше на оптимални обороти, като значително беше лишен от най-сериозното си оръжие и скоро инкасира нов брейк, който постави точка на интригата в откриващата част.

Хачанов наподобява надалеч по-добре в началните минути на втория сет и даже доближи до дебютни точки за пробив, само че не се възползва от тях и скоро самичък се оказа догонващ с брейк. Фаворитът обаче удряше топката все по-уверено, а неговият мълниеносен форхенд към този момент приличаше на познатото оръжие и геймовете скоропостижно бяха изравнени. За страдание на някогашния първенец от мастърса в Париж, то той продължаваше да е прекомерно променлив в изявите си и след това загуби подаването си на нула, а оттова насетне по-нискоранкираният играч напълно контролираше обстановката на корта и справедливо поведе с 2:0 в обособените елементи.

Стартът на третия сет също не беше насърчителен за руснака, който още веднъж съобщи началния си удар и към този момент всичко изглеждаше предрешено, което докара до повтаряне на задатъка от страна на Мо и развръзката пристигна скоропостижно в интерес на локалния любим.

Борна Чорич пък е другият първенец от сериите " Мастърс ", който напусна US Open още на старта. Миналогодишният притежател на трофея в Снсинати имаше сложната задача да премери сили със Себастиан Баез, който завоюва поредно купите в Кицбюел и Уинстън-Сейлъм. Южноамериканецът надви трагично точно над същия конкурент през предходната седмица, само че този път беше надалеч по-убедителен и образно сподели за какво се намира в серия от 11 поредни победи, гарантирайки си конфликт с Фелипе Алвес Мелигени в идващия стадий на надпреварата - 7:5 7:5 6:1.

Another very good performance by Sebastian Baez, who gets his 11th straight win and reaches the US Open R2

7-5, 7-5, 6-1 vs. Borna Coric
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР