Каре крупни контрабандисти на тютюн, наели помещения на Брезовско шосе

...
Каре крупни контрабандисти на тютюн, наели помещения на Брезовско шосе
Коментари Харесай

Каре на съд за крупна контрабанда с фирма-бушон

Каре крупни контрабандисти на тютюн, наели пространства на Брезовско шосе в Пловдив и разпространявали стоката посредством куриерска компания, застават пред Районен съд Пловдив.

При наемането на складовете те са употребявали фирма-бушон, записана на ром в София.

Заловената контрабандна стока е на стойност над 211 бона и с общо тегло звук и 129 кг. Тютюнът е бил съответно нарязван и опакован – за лула и за цигари.

Подсъдими по делото са М.Р.Н. от Пловдив, К.П.Я. от София, Й.Ц.К. от Левски и Р.И.Ж. от Бургас.

Всички са упрекнати за това, че на 03.06.2020 година в съучастничество, без съответно позволение са държали за разпространяване 1 129 кг.  нарязан тютюн за лула и цигари на обща стойност 211 123,00 лева, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

Софиянецът е упрекнат още за това, че в интервала 11.11.2019 година до 29.11.2019 година е съставил неистинен частни документи и им предал тип, че са подписани от разнообразни лица, с цел да потвърди, че съществуват правни връзки сред разнообразни търговски сдружения и за наемане на складови пространства.

Подсъдимите предложили на Т.С.Т. от София да бъде записана компания на негово име, на която той да е шеф, за което да получи сумата от 400 лева

Свидетелят се съгласил и подписал нужните за задачата документи.

Фирмата била записана с едноличен притежател на капитала и шеф Т.С.Т., само че очевидецът нямал никакво отношение към по този начин записаното сдружение, а и не познавал подсъдимите.

Представяйки се за шефа на сдружението, подсъдимият К.П.Я. съумял да подписа два контракта за наем на складови пространства на ул. Брезовско шосе в Пловдив, като заплащал уговорените наеми.

В складовете подсъдимите пакетирали в полиетиленови торби нарязания тютюн и ги изпращали опаковани в кашони посредством куриерска компания Спийди на адреси, получени от платформа за електронна търговия.

Пратките били в опаковки на куриерската компания със залепени върху тях товарителници, с обозначение на тежестта – от 1 до 5 кг., подателя и получателя на доставката, а като „ наличие “ на пратката било маркирано писалищен материали, вместо нарязан тютюн.

Делото е планувано в намерено съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР