Кардиолози от специализираната кардиологична болница в Плевен провеждат изнесени прегледи

...
Кардиолози от специализираната кардиологична болница в Плевен провеждат изнесени прегледи
Коментари Харесай

Специализираната кардиологична болница в Плевен с изнесени прегледи в малките населени места

Кардиолози от профилираната кардиологична болница в Плевен организират изнесени прегледи в дребните обитаеми места. Инициативата на Българския Кардиологичен Институт се радва на голям интерес и е позната по програмата „ Грижа за вас “. Прегледите са изцяло безвъзмездни и се провеждат по прелиминарен график, като обгръщат територията на цяла Северозападна България.

„ Нашите експерти посещават дребните обитаеми места от години, само че в последно време следим съществено повишаване на интереса и броя на пациентите. Хората действително имат потребност от тези изнесени прегледи и срещите с лекарите - усещат се спокойни, когато сме измежду тях “, споделя доктор Валентин Христов, изпълнителен шеф на профилираната кардиологична болница.

Всеки месец кардиолозите изготвят прелиминарен график за визитите. Планирането се прави на база на поръчки, подадени както от кметовете по места, по този начин и от персоналните лекари. Най-често изнесените прегледи се организират в постройката на Кметството, или в кабинета на персоналния доктор. Датите се афишират авансово, с цел да може жителите да се възползват оптимално от самодейността.

„ В рамките на един ден сътрудниците преглеждат приблизително сред 20 и 30 пациенти от разнообразни възрасти. Прегледите не престават до момента в който не бъде съветван и последният пациент. Прави усещане, че измежду искащите консултация с кардиолог към този момент има и доста младежи. Когато се постановат спомагателни проучвания, насочваме пациентите към болница. Практиката ни научи, че е належащо да разполагаме и със профилиран медицински превоз, защото постоянно откриваме съществени проблеми при пациенти и тогава незабавната реакция е животоспасяваща “, споделя доктор Христов.

Графикът за изнесените кардиологични прегледи до края на м. май включва общо 11 обитаеми места. Готов е и графикът за м. юни. При предпочитание от страна на кметове и персонални лекари за включване в самодейността, те могат да се свържат с болничното заведение на тел.: 064 804480
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР