Кардиологът д-р Светлозар Сардовски изказа мнение за ковид мерките при

...
Кардиологът д-р Светлозар Сардовски изказа мнение за ковид мерките при
Коментари Харесай

Д-р Сардовски за мерките на МОН: Мерки без мярка

Кардиологът доктор Светлозар Сардовски изрече мнение за коронавирус ограниченията при учениците.

„ Мерки без мярка “ назова той ограниченията за учениците в последната разпоредба на Министерството на образованието. Той напомни негова остаряла обява по тематиката, която разгласява преди две години в разгара на пандемията.

Ето какво написа той:

Още настоящо и във връзка актуалните някакви си " ограничения без мярка " за Ковид от М-во на образованието.....

„ ДЕЦА с МАСКИ и ВЪЗРАСТНИ без АКЪЛ... ли?

Да подходим прагматично по въпроса.

1. Каква е задачата от носенето на маски измежду децата?

Ако задачата е да се защищити здравето на децата, то още на този въпрос отпада потребността от маски, защото Ковид на практика е неопасен за децата.

2. Ако задачата е да се понижи вероятността децата, заразявайки се, да популяризират болестта измежду обществото, то и тук има задоволително данни, че децата освен че не са суперразпространители, само че се слага под подозрение въобще дали популяризират те болестта измежду възрастните, а по-скоро е противоположното.

- Но даже да пренебрегнем и този факт, то по-разумно е да се пазят рисковите възрастни от децата, а не да се предпазват(тормозят) децата с цел да предпазят други.

3. Ако и това не е задоволителен мотив и някои безразсъдно решат, че децата би трябвало да носят маски, то следва да се изпълнят наложително и 3-те условия с цел да бъде това дейно, а точно:

- да се носят маски от всички и на всички места

- да се използват (носене и боравене) маските вярно

- да се съблюдава отдалеченост от най-малко 1,5м

Тъй като най-малко две от изискванията не могат да се изпълнят от децата, то носенето на маски от тях ще е неефективно и затова безмислено.

4. В последна сметка не се чака резултат от носенето на маски от децата и заради това носенето им е безмислено, а настояването на някои възарастни за противоположното, води до заключението, че или са малоумни или че просто " отбиват номера ", симулирайки активност...Да не приказваме, че даже тромавото СЗО не предлага маски за деца под 12год.

5. А пък тези, които оферират ИЗОЛАТОРИ за децата, би трябвало самите те да бъдат затворени в тях, до момента в който се намерят профилирани здравни заведения, в които да бъдат въдворени....Няма да загатвам за малоумието децата без маски да бъдат прехвърляни в други училища- това допуска учебни заведения без маски ли???

В КРАЙНА СМЕТКА:

Най- рационално е децата да не носят маски или в краен случай тези под 16год да не носят, за които сигурно ковида е безвреден, а тези над да носят по избор. Учителите са част от възрастните- маски или шлемове по-добре или загради на бюрото за предотвратяване. Отворени прозорци постоянно, когато е допустимо и/или постоянно проветряване. Родителите на децата да вземат известните обикновени ограничения да предпазят рисковите си родственици. Тези родители, които се опасяват да оставят децата си в къщи за отдалечено образование. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР