Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на аржентинския футболист Емилиано

...
Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на аржентинския футболист Емилиано
Коментари Харесай

Кардиф обвинява Нант в непредумишлено убийство на Емилиано Сала

Кардиф упреква Нант в непредумишлено ликвидиране на аржентинския футболист Емилиано Сала, който почина в самолетна злополука над Ла Манша преди година, оповестява "Екип ".

Клубът от Уелс обръща внимание на редица тревожни моменти, свързани с прехвърлянето и желае те да бъдат разследвани от френски съд. По-специално това, че "Нант са употребявали нелицензирани и незаконни медиатори " при транспорта на Сала до Уелс.

Обвинение беше повдигнато и против лицата, които организираха договорката за Сала, защото те са укрили комисионни и не са имали лицензи на футболни сътрудници. Сала почина в самолетна злополука на 21 януари 2019 година.

Аржентинецът беше на борда на дребен частен аероплан, който изчезна от радарите в региона на Ламанша, където е имало съществуване на извънредно мощни ветрове. Тялото на Сала беше намерено след останките две седмици след злополуката.

След нещастието сред двата футболни клуба започнаха финансови разногласия. Кардиф упорства, че Сала не е станал състезател на тима и отхвърли да заплати 15 милиона паунда на Нант. Сега уелският клуб даде нови документи по това дело, които ще бъдат прегледани от френски съд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР