Карай си спокойно е мотото на новата инициатива на Българската

...
Карай си спокойно е мотото на новата инициатива на Българската
Коментари Харесай

С билборди по АМ Тракия опитваме да възпитаме шофьорите да са спокойни

" Карай си умерено " е мотото на новата самодейност на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия. Тя беше показана от ръководителя на асоциацията Владимир Тодоров, съобщи БГНЕС.
Тодоров посочи, че към този момент са сложени 12 билборда на самодейността като техният брой ще стигне до 25. Те са ситуирани по Автомагистрала Тракия във връзка със сезона и усиленият трафик към морето и ще останат на автомагистралата до 15 септември. Тодоров изясни, че в този случай няма риск от разпръскване на лидера, тъй като тези билбордове служат като пътни знаци. Той добави, че има два типа разпръскване – вътрешно-говорене по телефон, нагласяне на станциите на радиото и външно, и изясни, че външното не е рисково.
" Ние сме правили много акции, само че тази е по-различна. Тя е ориентирана към младежите. Те са значим акцент за нас, тъй като съгласно нас те получават книжки незадоволително добре подготвени. Като прибавим и типичните характерности на младостта – неспокойствие, изразителност, бунтарство - се получава един доста рисков коктейл, който е рисков на пътя и постоянно води до трагични произшествия ", сподели Тодоров и акцентира, че България и Германия единствените страни, където е разрешено да се кара със 140 км, което е и в основата на черната статистика.
" Ако се кара по Автомагистрала " Тракия " със 120 км до морето се стига за 3 ч., а в случай че се движим със 140 км, ще стигнем с 26 мин. по-рано. Това време е много пренебрежимо единствено по себе си и по тази причина не си коства да жертваме живота си, с цел да стигнем с 26 мин. по-рано на морето ", безапелационен е ръководителят на асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Тодоров регистрира, че 359 е броят на починали през тази година, което е с 40 души по-малко за същия интервал на предходната година.
" Юли, август и септември са най-кървавите месеци. 50-60 души умират през тях. Между 15 и 20% от произшествията са провокирани от млади водачи ", съобщи специалистът.
Ива Бека от Асоциацията на билбордистите уточни, че рекламните пана оказват мощно въздействие върху водачите и ще ги предизвика да понижат скоростта. " 80% от информацията се приема със зрението. Вярвам, че ще успеем да накараме повече от 20% от водачите да понижат скоростта и безвредно да стигнат до морето ", акцентира Бека.
Георги Иванов, който е част от креативния екип, изработил трите визии за акцията беше безапелационен, че задачата им е не да порицават, а да предизвикат водачите сами да вземат решение да понижат скоростта. Десислава Иванова е художник на трите анимации.
" Чрез занимателен апел търсим да реализираме резултат измежду водачите. Визиите са три. Първата визия е за купона на морето като той е там и 20 или 30 минути по-рано или по-късно нямат никакво значение за него и той е там и чака когато и да отидеш. Втората визия демонстрира, че морето си е там, и че няма да изчезне. Сложили сме запушалка, с цел да покажем какъв брой е неуместно, че морето се трансформира в интервала на пътешестване до там. Трета визия е с леопард и е ориентирана към младежите, които карат скъпи и мощни коли и идва да им потвърди, че няма потребност да потвърждават каквото и да било със висока скорост. Тук поддържаме апела и с теоретичен факт, а точно, че даже гепардът подвига до 120 км/ч ", заключи креативният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР