КАРАМФИЛЪТ УСПОКОЯВА БОЛКАТА Тази подправка има много по-важни свойства от

...
КАРАМФИЛЪТ УСПОКОЯВА БОЛКАТА Тази подправка има много по-важни свойства от
Коментари Харесай

5-те най-полезни подправки за здравето

КАРАМФИЛЪТ УСПОКОЯВА БОЛКАТА

Тази фалшификация има доста по-важни свойства от това, забодени в портокал да вземем за пример, да парфюмират прелестно стаята, а още повече, карамфилът съдържа веществото еугенол, който има пртивовъзпалително деяние и съумява да редуцира болките в ставите и отоците.



КАНЕЛАТА СТИМУЛИРА МОЗЪКА
Подправки, които ви оказват помощ да отслабнете
Поддържането на обикновено тегло е предизвикателство с придвижване на възрастта и при актуалния метод на хранене – фастфууд, готви...
Прочети повече
Тази ароматна фалшификация е подобаваща освен за десерти, само че и солени ястия и тя е освен скъпа поради финия й мирис, ще подсилите и паметта си. Според американско изследване, извършено неотдавна, откри, че канелата подтиква действието на сивите кафези и усилва мигновено притока на кръв и О2. 

1/2 к. л. канела на ден понижава равнището на захар и холестерол в кръвта.

ДЖИНДЖИФИЛЪТ НАМАЛЯВА ГЛАВОБОЛИЕТО

Многобройни проучвания потвърждават, че пресният или стрит на прахуляк джинджифил е също толкоз сполучлив против болки в главата, колкото и аналгетиците, като сполучливо понижава неприятните чувства доста по-бързо, в сравнение с медикаментите и то поради съдържащия се в него джинджерол (мощен антиоксидант), който попречва активността на веществата, които провокират възпалителни процеси.

ИНДИЙСКОТО ОРЕХЧЕ ГОНИ НАПРЕЖЕНИЕТО
Ако желаете сънят и здравето ви да се подобрят, ТЕЗИ 6 растения са идеални за задачата
Растенията като се изключи че са превъзходен аксесоар към всеки интериор и пречистват въздуха, могат да привлекат и позитивна сила в дома ви. Ня...
Прочети повече
Подправката съдържа миристицин и в случай че прибавите малко индийско орехче на прахуляк към билковия си чай вечерта, ще имате една чудна нощ, защото миристицинът оказва помощ при бодърствуване и подсигурява спокоен сън.



ВАНИЛИЯТА ПРЕБОРВА СТРЕСА

Според изследвания, наблюдаващи мозъчната активност, се открива, че при поемане на ванилия, стресът въздейства 63% по-малко на хората. А съгласно друго проучване, ванилията носи възприятие на мира и благополучие. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР