Караме на поне 70 метра зад предния автомобил по магистралите,

...
Караме на поне 70 метра зад предния автомобил по магистралите,
Коментари Харесай

Колата на трупчета цяла година ако я дадем на пиян джигит

Караме на най-малко 70 метра зад предния автомобил по автомагистралите, смъкват невръстните кочияши от каруците

Номерата на кола, поверена от притежателя й на необмислен водач, който е заловен да кара пийнал, ще бъдат сваляни за интервал от шест месеца до една година. Такава мярка против джигитите е залегнала в новите правила за придвижване по пътищата, написани в три обособени законопроекта, които бяха оповестени на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, написа в. Монитор. Според в този момент настоящата нормативна уредба регистрацията се заличава за подобен интервал от време единствено в случай че автомобилът е преотстъпен на лидер без брошура, или в случай че самият притежател е хванат от катаджиите да кара без нужното удостоверение или е седнал зад кормилото с над допустимите 0,5 промила алкохол в кръвта.

Като мярка против злополуките пък в новия Закон за придвижване по пътищата е написано и условие към водачите за съблюдаване на минимална отдалеченост от предния предния автомобил отвън обитаемоте места, която за автомагистралите би трябвало да бъде 70 метра, за скоростните пътища - 60 метра, а за останалите трасета - 40 метра.

Солена санкция в размер на 100 лева вместо 50 лева пък ще отнасят джигитите, които паркират където им скимне, като при зарязване на возилата в паркове и зелени площи притежателите им ще олекват дори с 200 лева В същото време се вкарва условие пешеходците да разполагат с най-малко два метра ширина при прекосяването им по тротоара.

Цели 150 лева вместо 100 лева пък ще се бъркат водачите, прелетели на червен светофар.

По-сериозните наказания за нарушителите в плановете на Закона за придвижване по пътищата, Закона за водачите на транспортни средства, регламентиращ шофьорските изпити и Закона за пътните транспортни средства, който дефинира нормите за техническата редовност на колите, плануват също по този начин полагане на нов шофьорски изпит при три тежки нарушавания в границите на две години. Според новите правила общо седем са нарушаванията, при които ще се лишава книжката. Сред тях са шофирането след запой, организирането на гонки, както и придвижването в спешна лента или в насрещното платно.

Освен това всеки катаджия, който ни спре, ще може да ни взима книжката, в случай че реши, че сме в нервност, меланхолия, или дълбока психическа драма. Свидетелството ще се лишава краткотрайно, до момента в който лидерът не удостовери, че дава отговор на психическите условия да стои зад кормилото.

Хлапетата, които постоянно сме привикнали да виждаме да дърпат юздите на впрегнатите пред каруците коне у нас, пък ще могат към този момент единствено да се возят в талигите. Според новите правила право да ръководят транспортно средство с животинска двигателна сила ще имат единствено навършилите 16 години.

Възрастов предел за придвижване по пътното платно има и за велосипедистите, които ще би трябвало да са чукнали минимум 14 години, в случай че не са с пълновръстен компаньон.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР