Карадайъ призова президента да съдейства за сформиране на управленско мнозинство

...
Карадайъ призова президента да съдейства за сформиране на управленско мнозинство
Коментари Харесай

Първи речи в новия парламент: ГЕРБ и ДПС предлагат диалог, ПП отказват – щели да са коректив

Карадайъ прикани президента да спомага за съставяне на управническо болшинство

От ГЕРБ и Движение за права и свободи приканиха за разговор и завършек на опълчването в новото 48-о Народно заседание. Представители на парламентарните групи държат речи на първото пленарно съвещание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разгласи, че времето за опълчването е изтекло. Според нея България през днешния ден имала потребност от антикризисно и проевропейско ръководство. Обвиненията към ГЕРБ пък били до едно несправедливи.

След това съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП ) Кирил Петков обаче разгласи, че те виждат ролята си на градивна и предвидима съпротива.

Вместо безпринципна диалогичност, ние избираме да сме коректив , съобщи Петков.

От третата по величина парламентарна група – тази на Движение за права и свободи, обаче желаеха отново разговор като ГЕРБ-СДС . Водачът на групировката Мустаф а Карадайъ изясни, че те не желали да са нито с ГЕРБ, нито с „ Продължаваме промяната “, като изреди аргументи за това. Било безконтролно обаче да се приказва това , по тази причина Движение за права и свободи били подготвени „ на разговор с всички “.

Карадайъ акцентира и ролята на президента Румен Радев . Държавният глава трябвало да постави старания за сформиране на управническо болшинство, преди да връчи първия изследователски мандат за държавно управление.

От четвъртата парламентарна група - тази на " Възраждане ", още веднъж се оповестиха против всички други политически сили. Лидерът на групировката Костадин Костадинов се обърна към всички български жители, като попита харесва ли им това Народно заседание. Той акцентира, че гласувалите за " Възраждане " са нарастнали два пъти. По думите му било време за мъже, а не за мижитурки. Той се разгласи за градеж на АЕЦ " Белене ", както и за унищожаване на " непознатите военни бази " у нас. 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР