КАРАЧИ — Новосформираният парламент на Пакистан избра Шехбаз Шариф в

...
КАРАЧИ — Новосформираният парламент на Пакистан избра Шехбаз Шариф в
Коментари Харесай

Шехбаз Шариф избра министър-председател на Пакистан за втори мандат

КАРАЧИ — Новосформираният парламент на Пакистан избра Шехбаз Шариф в неделя за министър-председател за повторно, три седмици откакто несигурните национални избори доведоха до закъснение на образуването на съдружно държавно управление.

Той победи Омар Аюб, претендентът, подсилен от затворения някогашен министър председател Имран Хан, който си обезпечи 92 гласа. Шариф се връща на ролята, която изпълняваше до август, когато Народното събрание беше разхлабен преди изборите и служебното държавно управление пое ръководството. Нито една партия не завоюва задоволително места, с цел да сформира държавно управление сама.

„ Шехбаз Шариф е разгласен за определен за министър-председател на Ислямска република Пакистан “, сподели ръководителят на Националното заседание Аяз Садик, откакто разгласи, че Шариф е обезпечил 201 гласа, над нужните 169 гласа в къщата.

Декларацията беше посрещната с шумни митинги от партията на Сунитския съвет на Иттехад (SIC), подкрепяна от Хан. Законодателите приканиха за осво...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР