Капитанът на ЦСКА Петър Занев говори специално пред „Домът на

...
Капитанът на ЦСКА Петър Занев говори специално пред „Домът на
Коментари Харесай

Занев: За Левски това е мачът на сезона, излизаме, за да ги смачкаме

Капитанът на ЦСКА Петър Занев приказва особено пред „ Домът на футбола” преди дербито с Левски идния петък. Занев показа в изявлението си, че тимът би трябвало да излезе и да „ смачка” Левски. Бранителят има вяра, че тимът би трябвало да резервира темп и централизация, с цел да приключи годината прилича.

„ Притеснение няма, само че е финален мач за сезона и би трябвало да успеем да запазим концентрацията за последния мач. Длъжни сме да запазим концентрацията, тъй като това са три точки. Без значение дали с Левски или против Арда…. Трябва да победим в този мач, тъй като е дерби. За страдание сезонът свършва, защото напипахме правилния темп и играем все по-добре. Ще опитаме в последния мач, само че не да се опитаме, а и да го създадем, да зарадваме нашите почитатели и след това да почиваме спокойно”.

„ Не е загадка, че играем доста по-добре. Имаме по-добрите футболисти, само че без значение дали против Левски или някой тим от В група – ще имаш проблеми. Трябва да сме стимулирани на лимита на опциите си и да вземем трите точки. Важно е да победим, незвисимо с 1:0 или 5:0. Разбира се, че в случай че е по-голям резултатът ще сме по-доволни. Година и половина съм в ЦСКА. През тези бяхме по-добрият тим в мачовете с Левски, само че завършвахме наедно. Те имаха проблеми и може би са решили, че на по-късен стадий мачът ще е по-добре. Надяваха се тимът им да се вдигне, само че това нас не ни вълнува. Въпросът е да излезем в петък и да ги смачкаме”, продължи Занев.

„ На доктрина обстановката при тях накланя везните в наша изгода. Притеснява ме, тъй като всеки приказва, че ще излезем хей по този начин и ще спечелим, само че това няма да стане да излезем демобилизирани. Излизаме с упоритост. Последият месец-два виждам, че съдиите, които свирят нашите мачове, няма кавги. Мисля, че се пробват и стараят да свирят по разпоредбите. Не споделям 50:50, а по разпоредбите. Единствено се надявам съдията да пуска по-свободна игра, с цел да има темп и хората да останат удовлетворени. Аз чакам Левски да излезе пределно стимулиран и окуражен. За тях това е мачът на сезона, и в случай че създадат нещо против нас, ще се мисли за нещо немислимо”.

„ Мнението ми е, че Акрапович промени манталитета на тима. Станахме по-агресивни, директни и резултатите го демонстрират. Това, което се случи със Санкаре, се носи отговорност от него. Ще приказвам като капитан с него. Надявам се да си вземе нужните поучения, защото е добър футболист, само че е значим тимът. Нас като футболисти може да ни радва такива огромни имен, когато дойдат, и стартират работа с нас. Пардю е виждал доста във футбола, тъй че можем да попиваме от тях и да се стараем да съблюдаваме нужната тактическа дисциплинираност и инструкции. Нямам подобен огромен контакт с Пардю, само че моментите, в които е идвал да гледа тренировките ни, постоянно е положителен, разпитва по какъв начин сме, тъй че мнението ми е позитивно. ЦСКА рано или късно ще е там, където му е мястото. Въпросът е, че последните 3-4 години се сменяха доста футболисти и треньори. Надявам се в този момент да сме уцелили нужният темп и да надграждаме с едно ядро от футболисти и около тях, когато има нови, да се приспособяват по-бързо и да привикват с отбора”, подчертава Занев.

„ Стартирахме неприятно в шампионата, както и предходната година. Тази уязвимост се повтаря, губим точки при започване на сезона и след това е тежко да се наваксат. Предвид програмата на шампионата е обикновено да стопим пасива от Лудогорец, само че да не забравяме Локо Пловдив, който е доста мощен тим. Прогнозата ми е да победим в петък. Ходът на мача ще покаже какъв е резултатът. Последните два месеца изиграхме много мачове и свикнахме на този цикъл. Чакаме с неспокойствие да пристигна петък. Уверени сме в личните си сили и всичко зависи от нас”, приключи Петър Занев.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР