Капитанът на националния отбор на Сърбия Душан Тадич се прибра

...
Капитанът на националния отбор на Сърбия Душан Тадич се прибра
Коментари Харесай

Капитанът на Сърбия преди мача с България: Никой не трябва да се отпуска!

Капитанът на националния тим на Сърбия Душан Тадич се прибра в родината си след претрупан сезон с Аякс и отиде въз основата на локалната федерация в Стара Пазова, където се организира младежки шампионат, с който се отбелязва 50 години от финала за Купата на Европейските първенци, играл се в Белград. Тогава Аякс с Йохан Кройф, Йохан Неескенс, Джони Реп, Ари Хаан и другите звезди от това време побеждава с 1:0 Ювентус на Дино Дзоф, Фабио Капело, Жозе Алтафини и Роберто Бетега.

Той приказва пред публицистите по доста футболни тематики - на първо място идващия мач на националния тим, който е на 20-и юни в Разград против България.

Сърбите започнаха с 6 точки в първите си два мача, а през юни имат един мач и в едната дата почиват.

" Юнските дати постоянно са неуместни и рискови. Завършихме един претрупан сезон, само че не би трябвало да се отпускаме доста. Трябва да останем в темп и да се подготвим добре за предизвикването с националния тим. Понякога човек, когато е изтощен, желае да стартира по-рано с ваканцията. Мачът против България е доста значим, въпреки че преди този момент играем контролна среща с Йордания във Виена. Смятам, че всички чакаме с неспокойствие новия общ брой на националния отбор. Желанието ни е да останем отпред в групата с оптимален брой точки и след третия мач в квалификациите ", сподели Тадич пред публицистите.

Тадич акцентира обстоятелството, че Сърбия ще има огромен брой представители във финалите на клубните шампионати на УЕФА. Но за него това е колкото мотив за горделивост, толкоз и за терзание. За Интер във финала на Шампионската лига ще играе младият Александър Станкович, а преди този момент в Лига Европа ще се показват Миле Свилар и Неманя Матич (Рома), както и Неманя Гудел и Марко Дмитрович (Севиля). Във финала в Лигата на Конференциите за Фиорентина може да се появят на терена Лука Йович, Алекса Терзич и Никола Миленкович.

" Севиля и Рома играят в сряда, имаме нашите момчета и от двете страни и това е добре, тъй като не е нужно да заявявам кого ще поддържам. Мачът на Фиорентина във финала на Лигата на конференциите е отлична опция още един трофей да се озове в ръцете на сръбски национал. Финалът в Шампионската лига сред Интер и Манчестър Сити си е десерта за всички. Обективно всеки би заложил на англичаните, в това число и аз. Трябва обаче да се внимава с прогнозите. В един мач, в никакъв случай не би трябвало да подценявате италианците. Сити несъмнено заслужаваше да стане първенец на Европа, само че в никакъв случай не се знае ", сподели капитанът на Сърбия и Аякс.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР