Капитанът на националния отбор на Белгия по футбол Еден Азар

...
Капитанът на националния отбор на Белгия по футбол Еден Азар
Коментари Харесай

Азар: Трябва да спечелим нещо, за да си заслужим прозвището златно поколение

Капитанът на националния тим на Белгия по футбол Еден Азар съобщи, че страната би трябвало да завоюва Световното състезание по футбол, с цел да оправдае прозвището „ златното потомство “, което носи в последните 10 години.

31-годишният футболист на Реал Мадрид е капитан на Белгия от 2015-а и му следва присъединяване на трето Световно състезание с вярата, че тимът може да стигне по-далеч от третото място, което завоюва в Русия през 2018-а.

„ Трябва да слага летвата високо. Ще опитаме да се представим по-добре от 2018 година. Ще бъде мъчно, тъй като това беше много положително достижение “, съобщи Азар пред формалния уебсайт на Международната футболна централа (ФИФА).

„ Щастлив съм да съм капитан на страховит тим и огромна футболна нация, тъй че изискуем на себе си огромните упования “, добави белгиецът.

Поколение от елитни футболисти, представящи някои от най-големите клубове в Европа, сходно на Азар, Тибо Куртоа, Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку дава очаквания на белгийците, че могат да завоюват първи огромен трофей в историята.

„ Често се приказва за „ златното потомство “. Прекарахме съвсем 10 години дружно. Сега имаме и млади играчи, които стартират да навлизат. Разбира се, имаме ужасно потомство, само че към момента не сме спечелили нищо. Ако в действителност желаеме да заслужим това название, мисля, че би трябвало да създадем още нещо. Опитът несъмнено ни помагаше в предходните шампионати, тъй че надявам да продължим във възходяща линия “, разяснява още Еден Азар.

Белгия стартира присъединяване си на Мондиал 2022 с мач против Канада на 23 ноември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР