Капитанът на националния отбор на България заяви, че европейските квалификации

...
Капитанът на националния отбор на България заяви, че европейските квалификации
Коментари Харесай

Чавдар Костов: Тези мачове ще ни дадат самочувствие

Капитанът на националния тим на България съобщи, че европейските квалификации против Кипър и Румъния ще дадат самочувствие на отбора преди присъединяване му на европейското състезание в Грузия, което стартира на 1 септември.

В Самоков българите надиграха с 88:55 Кипър, а в неделя следва мач с Румъния - противник, против който Костов сложи за цел победа с най-малко 15-20 точки разлика.

" Хареса ми, че всички играха с доста огромно предпочитание и сила. Затова и резултатът през днешния ден е подобен. Треньорът искаше това от нас и то се получи. Днес и против Румъния сме любимци, само че не мисля, че това е неприятно. Изразителни победи против тези противници ще ни дадат самочувствие преди европейското състезание, изключително след загубите, които допуснахме на приятелския шампионат в Чехия. Надявам се, че и против Румъния резултатът ще бъде сходен. Много е хубаво, че в тима влизат от ден на ден млади момчета. Националният тим е огромен подиум и се веселя за Иван Алипиев, че демонстрира качествата си на тази сцена. Не знам дали той ще бъде в състава за европейското състезание, само че му поисквам това ", сподели Костов.

" Срещу Румъния всичко под победа с 15-20 точки ще бъде неприятно за нас, тъй че би трябвало да се целим тъкмо в това ", добави той.

Младият Иван Алипиев, който направи дебют в формален мач, също поддържа думите на Костов.

" Работата изобщо не е завършила, следва ни доста по-сериозен мач против Румъния. Но се веселя, че направих формален дебют за България. Надявам се отсам да ходя единствено напред и нагоре. Много съм удовлетворен, че нещата се получиха по този начин безпрепятствено с влизането ми в тима. Благодарен съм за доверието, което получих от старши треньора Росен Барчовски и щаба му. Щом капитанът Чавдар Костов е споделил, че победа с по-малко от 15-20 точки ще бъде крах против Румъния, аз съм изцяло склонен с него ", съобщи Алипиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР