Капитанът на Наполи Марек Хамшик демонстрира скромност, след като изравни

...
Капитанът на Наполи Марек Хамшик демонстрира скромност, след като изравни
Коментари Харесай

Хамшик дипломатично отказа да се мери с Марадона

Капитанът на Наполи Марек Хамшик показва невзискателност, откакто изравни клубния връх на Диего Армандо Марадона по маркирани голове. Словашкият национал разказа великия аржентинец като „ уникален” и „ изключителен”, като загатна, че не може да се съпоставя с него.

Хамшик най-накрая паралелно до богоравния за Наполи Марадона

Снощи при триумфа с 3:1 над Торино в Серия А Хамшик означи своя гол №115 в формален мач за Наполи. На него му бяха нужни 477 дуела за тази цел, до момента в който Марадона натрупа същия актив попадения в интервала 1984-1992 година, в който изигра 259 дуела.

„ Знаех, че в миналото това щеше да се случи и не изпитвах никакво напрежение”, разяснява 30-годишният нападателен халф. „ Знаех, че в случай че вложа всичко от себе си, ще съумея да доближи Марадона. Хубаво е, че го направих. Също по този начин съм доста благополучен, тъй като 115 гола за полузащитник е едно положително число.”

„ В същото време единственото, по което си приличаме с Марадона, са головете за Наполи. Той беше неповторим състезател, извънреден, легенда на неаполитанския и международния футбол.”

„ Аз съм доста благополучен, тъй като освен че вкарах, само че също по този начин и спечелихме мача, с което се върнахме на първото място. Там сме, където желаеме да бъдем. Трябва да продължим по същия метод, тъй като сезонът е дълъг”, приключи Хамшик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР