Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев даде интервю за TV1

...
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев даде интервю за TV1
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Отбор пред нас ще вземе купата, гоним четвъртото място

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев даде изявление за TV1 няколко дни след градския конфликт с Ботев, приключил 1:1.
Прочетете още
- Димитре, какви са страстите ти няколко дни след пловдивското дерби?

– Със смесени усеща съм, тъй като можеше ние да поведем, имахме една-две обстановки. Но не успяхме да ги осъществяваме. Мисля, че преди почивката играта беше под нашата диктовка. Бяхме по-добрият тим. След това нещата се изравниха и се стигна до една тяхна контраофанзива, която можеше да ни коства и загубата. За благополучие тимът реагира доста бързо и предвид на това, че допуснахме гол 10 минути преди края, можем да сме удовлетворени от равенството. Но пък предвид на всички 90 минути, можеше и да спечелим. Все отново през първия полусезон ги победихме, в този момент не загубихме като посетители, тъй че отчитаме като позитивни за нас двете дербита през този сезон.

- Не се ли насъбраха доста равенства за Локо в последните мачове?

– Да, изгубихме много точки, които най-после може да натежат. Срещу тимове, които са под нас в класирането и сигурно превъзхождаме, и то у дома. Но шампионата е доста изравнено виждаме, че и Славия, който беше до нас в класирането, понатрупа загуби. Левски също нямаше триумф доста време. Надявам се да изненадаме някъде, където не се чака да победим, с цел да наваксаме точките, които загубихме.

- Имате ли сложена цел за класиране в Европа?

– Генерално всички в клуба сме доста амбициозни и мисля, че тази цел е задоволително действителна и постижима, с цел да я гоним. Дали ще е през четвъртото място, или през седмото, няма значение. Не мисля, че тимовете към нас в класирането са освен това и битката ще е до последно. Но даже и да не се получи, не мисля че някой ще направи кой знае какви нещастия. Миналата година бяхме в сходна обстановка, на крачка от бараж, само че през седмото място, до момента в който в този момент сме по-близо до четвъртото, което несъмнено зависи и от това кой ще завоюва купата. Но моето мнение е, че по всяка възможност трофея ще вдигне някой от тимовете, които са пред нас в класирането. Затова сме длъжни да преследваме четвъртото място.

- Поуспокои ли се ситуацията в клуба след завръщането на Христо Крушарски?

– Тя не е била кой знае какъв брой напрегната. Имаше някои неразбирателства, доста се изписа, че неприятната загуба в Кърджали е била плод точно на това. Но не мисля, че те бяха главната причина. Този резултат ни се отрази отрезвяващо и след него тръгнахме нагоре. Имахме позитивни мачове, мога да имам предвид този с ЦСКА. Отборът демонстрира повече темперамент и битка, което се изисква от нас. А кой ще ръководи, за футболистите не е от толкоз огромно значение, стига нещата да са точни. От организационна позиция има позитивни знаци и за момента няма проблеми.

- Съжаляваш ли, че не си извикан в националния тим?

– Аз не получавам повиквателни от много време. Стратегията на новия треньор е много ясна и точна и виждаме, че резултатите на Кръстаич са доста положителни. Отборът се е събудил. Аз към този момент съм на години, тъй че не съм и очаквал сходно нещо. Единствено ми прави усещане, освен на мен, отсъствието на Ивайло Чочев. Но това е решение на наставника и до момента в който резултатите го бранят, никой не може да го подлага на критика за него. Въпреки че не сме изиграли доста съществени мачове, равнището на националния тим бе толкоз ниско, че всяка дребна крачка се приема с огромен възторг. Всички сме длъжни да поддържаме момчетата. И въпреки всичко каквото и виждане да имаш, мисля, че е наложително да повикаш състезател на неговата позиция със 17 гола. И аз съм бил в сходна обстановка и също съм чакал и съм се надявал да бъда извикан, само че до известно време по този начин и не получавах покана. Така че разбирам какво му е на него.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР